Culinaire Cruise: Halte 17: De Molen in Kaatsheuvel

Ik kom aanrijden en Chef Wouter van Laahoven maakt de deur al voor me open. Heerlijk gastvrij. In de hal valt mijn oog op alle producten waar het label van De Molen op staat. Fleur de Sel en zwart zout, dit belooft veel goeds. Ik ben benieuwd wat voor verrassingen me nog meer te wachten staan in dit met een Michelin ster bekroonde restaurant.

Bij binnenkomst zie je direct de semi-open keuken en als je naar boven kijkt, ontvang je een glimp van de graanmolen die nog steeds in bedrijf is.  Molenaar Sjef zorgt ervoor dat van zijn graan brood gebakken wordt dat je bij De Molen vanzelfsprekend kunt proeven. En voor wie interesse heeft vertelt Sjef met enthousiasme over het gebruik van deze molen.

De gerechten op de kaart vertellen een verhaal. Dit vindt Chef Wouter belangrijk en er wordt dan ook veel aandacht aan besteed. Zo serveren ze lijngevangen vis gepresenteerd als een gelei in de vorm van een vishaakje. Een originele presentatievorm met een verhaaltje dus.

Wouter is ambassadeur van Fill the Cup. Dit is een world food program dat u ondersteunt door te eten bij De Molen. Op uw gerecht wordt een bijdrage gevraagd van 0,20 cent. Zo krijgt een kindje in Afrika waar hij recht op heeft: een goede maaltijd, onderwijs, verzorging en een toekomst.

Wouter maakt voor ons Coquille met yuzu, hazelnoot, komkommer en venkel. Dit gerecht heeft hij bij Top Chef gemaakt toen hij aan dat televisieprogramma meedeed. Een echt sterrenrecept dus, en dat mag je ook van De Molen verwachten. Het gerecht is op Tilburg Culinair te proeven.

Nu deze cruise erop zit, verheug ik me meer dan ooit op Tilburg Culinair. Om alle chefs weer eens te spreken en nog eens te genieten van de heerlijke gerechten. Maak ook je Culinaire Cruise op Tilburg Culinair. De entree is natuurlijk gratis en de gerechten zijn werkelijk verrukkelijk. Graag tot volgende week, tot Culinair!

 Maureen werkt in het PR-team van Tilburg Culinair en loopt samen met fotograaf Camiel Donders de culinaire route. Ze doet verslag van de gelegenheden die zich presenteren op Tilburg Culinair en probeert recepten voor u los te peuteren bij de chef-koks.