Culinaire Cruise: Halte 8: La Cloche in Tilburg

Dat ik bij La Cloche word ontvangen is een geval van hoge uitzondering. Natuurlijk verwelkomen ze hun gasten graag, maar normaal gesproken altijd op locatie. Daar wordt besproken wat de wensen zijn en hoe daar invulling aan gegeven kan worden. Bovendien krijgen ze zo niet alleen een indruk van de praktische informatie maar zien ze ook meteen de locatie.

Het kijkje dat ik in de keuken heb gekregen wil ik met jullie wel delen. La Cloche is vanzelfsprekend anders dan andere keukens: niet alleen is het groter en er wordt ook niet gedacht in bordjes opmaken maar in massa’s van perfecte gerechten bedienden. De kok vraagt zich bij ieder gerecht af ‘hoe kan ik vijfhonderd man tegelijkertijd deze gang serveren?’.

Eigenlijk is alles bij La Cloche maatwerk. Wil je bijvoorbeeld een heerlijke barbecue met verse pastasalade dan kan dat, een ander lapje vlees of vis dan de standaard? Kan ook. Liever Hallal? Prima, regelen ze.

La Cloche verzorgt lunches in luxe zakenlounges tot complete feesten in the middle of nowhere zoals een weiland waar water, stroom, stoelen, tafels en zelfs het toilet nog neergezet moeten worden. Jij hoeft nergens aan te denken, La Cloche zorgt dat het er is.

La Cloche werkt sinds kort samen met Prins Heerlijk in Tilburg. Hier worden schoolverlaters stap voor stap opgeleid tot ervaren horecamedewerker. Wanneer ze hun diploma halen, kunnen ze doorstromen naar La Cloche waar ze verder mogen bouwen aan hun carrière.

Het cateringbedrijf neemt sowieso veel maatschappelijke verantwoordelijkheid door zich in te zetten voor diverse sociale projecten.  Zo ken ik ze van de Samenloop voor Hoop, een 24-uurs loop voor inzameling van KWF Kankerbestrijding, waar La Cloche de Survivors volledig in de watten legde in het Wilhelminapark.

Maureen werkt in het PR-team van Tilburg Culinair en loopt samen met fotograaf Camiel Donders de culinaire route. Ze doet verslag van de gelegenheden die zich presenteren op Tilburg Culinair en probeert recepten voor u los te peuteren bij de chef-koks.