Cultuur-bso Monopole krijgt zusje voor peuteropvang: Kleintje Monopole

Kleintje Monopole

Net voor de zomervakantie heeft Kleintje Monopole, de vernieuwde peuteropvang in MFA Het Spoor, een herstart gemaakt. In de meivakantie werd de verbouwing afgerond en veranderde de naam van peuteropvang Het Spoor in Kleintje Monopole. Door het coronavirus lukt het (nog) niet om het groots te vieren, maar ze willen het iedereen in de omgeving toch graag laten weten.

De verbouwing en naamswijziging zijn een gevolg van de nauwe samenwerking van de peuteropvang met cultuur-bso Monopole in de binnenstad. Beide organisaties horen bij kinderopvangorganisatie Kinderstad Tilburg.

Creatieve vorming

Berrie Kolmans, artistiek directeur: “Door de modernisering van de peuteropvang kunnen we de peuters nog beter uitdagen om hun fantasie en creativiteit te gebruiken. Want dat maakt onze locaties zo bijzonder: we zijn uitdrukkelijk bezig met culturele en creatieve vorming. Hoe breder het aanbod dat kinderen krijgen, hoe beter! Daarmee spelen we in op hun natuurlijke nieuwsgierigheid.”

Andere speelhoeken

Als je rondloopt in de peuteropvang vallen de speelhoeken zondermeer op. Geen poppenhoek en bouwhoek, maar, een toneelhoek, een theaterpoppenkast, een dansspiegel, muziekinstrumenten, een wegkruiphoekje helemaal voor jezelf, een kookhoek, schildersezels etc.

Natuurlijk krijgen de peuters ook de gewone programma’s aangeboden, zoals kleuren en vormen leren, voorlezen en taalontwikkeling, lekker buiten spelen etc. Kleintje Monopole biedt daarnaast iets extra’s. Niet alleen op hun eigen locatie, de peuters gaan ook regelmatig spelen bij hun ‘grote broer’, cultuur BSO Monopole. Daar zijn weer andere mogelijkheden om op ontdekking te gaan.

Brede ontwikkeling

Berrie: “We zijn blij en trots op deze ontwikkeling. We zien dat ouders het steeds belangrijker vinden dat kinderen zich breed kunnen ontwikkelen. Rekenen en taal moet natuurlijk ook, maar er is meer. Het plezier van het zelf maken en creëren wil je ieder kind meegeven. Op onze bso werken pedagogische professionals die ook actief zijn in de culturele sector. Zij brengen hun passie, kennis en vaardigheden over op de kinderen. Daarin zijn de ideeën van de kinderen leidend.”

Fijne buurt

Peuteropvang Kleintje Monopole vind je in MFA Het Spoor in de wijk Theresia. Berrie: “Samenwerking in de buurt vinden we belangrijk. Zo dragen we dezelfde visie uit in de ontwikkeling van kinderen als onze buurman basisschool De Stappen. Onze peuters spelen regelmatig samen met de kleuters van de school. Ook organiseren we uitstapjes in de buurt. Het is een fijne omgeving voor kinderen om op te groeien, er is veel mogelijk!”