Cultuurroute013 keert terug: “We zetten kunst op de kaart, op straat, op balkons én in de spotlight!”

Beeld: Roos Pierson

Tilburg is natuurlijk al één groot cultuur walhalla, maar op donderdag 25 mei doen zestien Tilburgse culturele organisaties hier nog een schepje bovenop. Zij openen hun deuren tijdens de Cultuurroute013 voor een bomvol, gratis programma! Dat klinkt goed hé? Wij vertellen je er hieronder alles over.

Tijdens de Cultuurroute013 luister je naar muziek, beleef je muzikaal cabaret, laat je je rondleiden door het Tilburgs paleisje, bezoek je de musea van de stad én dans je bij De Finish op muziek van Tilburgse artiesten. Nadat de vorige editie van Cultuurroute013 erg goed werd ontvangen, komt het evenement dit jaar weer terug. Cultuurroute013 is een verrassende ontdekkingsreis naar alles wat Tilburg en zijn makers te bieden hebben in één route!

Het idee achter Cultuurroute013

Het idee van de Cultuurroute ontstond tijdens de lockdown. Straten waren leeg, panden stonden er somber bij en in de etalages was enkel je eigen reflectie te zien. Het balletje ging rollen en culturele partners werden aangehaakt. Ticket to Tilburg en Stad van Makers schiepen hét gratis kunst-evenement van het voorjaar!

cultuurroute
Roos Pierson

Dit kun jij verwachten

Ontzettend veel Tilburgse culturele organisaties zijn aan de slag gegaan en hebben een bomvol creatief programma voor je bedacht. Onder de locaties in de route vallen musea, theaters, ateliers, expositieruimtes, het Tilburgs Paleis-Raadhuis, een leegstaand pand in de gloednieuwe Emmapassage, een wijnzaak én de oudste bioscoop van Nederland. Je mag tijdens de route overal gratis naar binnen om te genieten van alles wat er te zien en te beleven is. En geloof ons, dat is genoeg! Denk aan livemuziek, balkonscènes, dans, tentoonstellingen, filminstallaties, een ligconcert, rondleidingen, meet & greets met kunstenaars en natuurlijk een spectaculaire afterparty. Het hele programma check je hier!

Programma

Je hoeft niet alle locaties en hun programma uit je hoofd te leren. Om het handig en overzichtelijk te houden download je namelijk gratis de plattegrond. Liever een plattegrond in je handen? Tijdens Cultuurroute013 vind je ze bij iedere deelnemende locatie.  Alle locaties hebben een nummer, maar je kan jouw eigen route uitstippelen.

Roos Pierson

De Finish

Als laatste stop van Cultuurroute013 bezoek je de Rode Salon van Theater de Nieuwe Vorst. Hier kun je vanaf 21.00 uur borrelen en genieten van vinylplaatjes. Vanaf 22.00 uur vult de Kraakkelder zich met elektronische muziek door de Tilburgse band The Robots Are Coming. Entree voor De Finish is ook gratis!

Kraakkelder
Roos Pierson

Gratis fietstaxi’s

Dit jaar rijden er speciaal voor Cultuurroute013 van 16:00-21:00 uur gratis fietstaxi’s van de ene deelnemende locatie naar de andere. Bel, geef je bestemming door en ze pikken je op! Maak een praatje met de fietsende chauffeur en beleef de stad vanuit de taxi. Zo spaar je ook nog wat energie voor het dansen bij de Finish. 

Meer informatie

Het evenement bezoek je op donderdag 25 mei van 16.00 tot 00.00 uur. het programma van de route vindt plaats tussen 16.00 – 21.00 uur. Zo heb jij genoeg tijd om alles te ervaren. Alle locaties zijn tijdens de route gratis te bezoeken!