CV MSVDBFK wint Zumme Zinge?! 2023

CV MSVDBFK wint zumme zinge?!

Na drie jaar kon Zumme Zinge?! eindelijk weer doorgaan. Het nummer ‘Moeilijk Straal’ van Carnavalsvereniging Moeilijk Straal Van De Bizar Fraaie Kaart (MSVDBFK) is op 7 januari verkozen tot Kruikenkraker 2023. Het nummer wordt het hele carnavalsseizoen gespeeld door de hofkapel bij binnenkomst van Prins en gevolg.

Door corona kon het evenement twee keer niet doorgaan. Daardoor bleef het nummer ‘Zòt zèèn…… is zo gèk nòg nie!’ van CV Confetti drie jaar lang de Kruikenkraker. Op 7 januari gingen zeventien deelnemers de strijd met elkaar aan in de uitverkochte ‘Next’ zaal van Poppodium 013. Zowel de jury, onder leiding van 3FM-DJ Rob Janssen, als het publiek koos voor het nummer ‘Moeilijk straal’ van CV MSVDBFK.

Over CV MSVDBFK

De mannen van Carnavalsvereniging Moeilijk Straal Van De Bizar Fraaie Kaart hadden al een lange tijd de wens om een nummer uit te brengen, in de coronaperiode raakte dit idee in een stroomversnelling: “Het was een unieke ervaring om met een muzikaal onervaren groep van niks tot een nummer te komen”, aldus Dirk Stolk van de CV, herkenbaar aan de Schotse kilts. Ook bekende Tilburgers Ferry van de Zaande en Fred van Boesschoten zingen mee op de plaat. De vereniging hoopt deze carnaval vaak te kunnen optreden met het nummer. “Maar als ons nummer in kroegen te horen is, is het eigenlijk al geslaagd” vult Bart Quinten, een van de leden, aan.

Benieuwd naar het nummer? Luister ‘m hier op Spotify!

Fotoboek

Wij waren aanwezig op Zumme Zinge?! en hebben de mooiste plaatjes geschoten. Was jij er ook bij? Misschien sta jij wel op een van onze foto’s! Bekijk hier de foto’s.