‘Daar wordt aan de deur geklopt’: Speelgoed inzamelen voor Stichting Broodnodig

Na een fantastische eerste editie van de actie ‘Vol verwachting klopt ons hart’, waarbij Stichting Broodnodig speelgoed inzamelde voor Tilburgse kinderen, kloppen ze dit jaar weer bij je op de deur! De aankomende twee zaterdagen kun je jouw speelgoed afgeven bij Stichting Broodnodig, zodat het nog een tweede ronde mee kan. Wij spraken met bestuurslid Marco Mols over de sinterklaasactie die Tilburgse kinderen een lach op hun gezicht bezorgd!

Vorig jaar is Stichting Broodnodig begonnen met de sinterklaasactie. Marco vertelt: “Dat was zo’n groot succes dat het logistiek nog een flinke uitdaging was. Die uitdaging gaan wij natuurlijk niet uit de weg. Vanwege het grote succes van vorig jaar hebben we besloten de actie dit jaar te herhalen!”

Op zaterdag 25 november en zaterdag 2 december kun je tussen 10.00 en 13.00 speelgoed afgeven bij het Pakhuis van Stichting Broodnodig aan de Stedekestraat 7. “In Brabant komen we achterom, dus bij ons ook”

Hülya Özdemir:

“Ik ben er heilig van overtuigd dat mijn vader Pater Poels met een warm en voldaan gevoel naar deze actie kijkt. Zowel richting de mensen die het speelgoed brengen, als naar de kinderen die het als verrassing mogen ontvangen.”

Efteling

Marco vertelt wat deze liefdadigheid betekent voor kinderen: “We hadden onlangs een actie waar we vijftig mensen mochten uitnodigen om naar de Efteling te gaan. Eén van de kinderen vertelde dat het de mooiste dag van zijn leven was. “Daar doen we het voor en dat hopen we met deze sinterklaasactie ook weer te bereiken.”

Stichting Broodnodig

Stichting Broodnodig gaat op een andere manier te werk dan veel andere goede doelen. “Wij hanteren het gedachtegoed van Pater Poels, namelijk eerst voeden en dan opvoeden. Daarmee wijken we af van bijvoorbeeld een voedselbank. Daar kun je gelukkig ook terecht, alleen heb je daar wel te maken met procedures. Iedereen die bij ons komt voor hun dagelijkse portie brood zal wel niet voor niks komen.” Marco vertelt dat ze volledig achter het gedachtegoed van Pater Poels staan: “Als ik tien mensen help, waarvan er twee het niet nodig hebben. Dan hebben we nog steeds acht mensen geholpen.”

Doneren

Heb jij geen speelgoed over, maar zou je toch graag willen doneren aan deze mooie actie? Doneren kan altijd! Kijk even op de website van Stichting Broodnodig of doneer gelijk!