Daar zijn ze dan: de vijftien nieuwe Kwèèkers van dit jaar!

Kwèèkers 2023

Kwèèkers: ze zijn onlosmakelijk verbonden aan carnaval. Ieder jaar kunnen Tilburgers hun favoriete Tilburgse spreuken en openingszinnen insturen. Vervolgens gaat de kritische jury avonden jureren om uiteindelijk de verschillende Kwèèkers uit te brengen. Dat is nogal een opgave: een hoop Tilburgse spreuken zijn namelijk al eens een Kwèèker geweest. Maar ook dit jaar is het weer gelukt om vijftien nieuwe carnavalskwèèkers uit te brengen. Check de Kwèèkers hieronder!

De vijftien nieuwe Kwèèkers!

Kwèèkers afhalen

Wil jij een stapeltje Kwèèkers? Om uit te delen tijdens carnaval of aan je mede-Kruiken en Kruikinnen te showen tijdens dit groen-oranje feest bijvoorbeeld. Ze zijn gratis af te halen bij Ollie’s in de Tuinstraat vanaf dinsdag 14 februari. Let op: op is op. Mocht je naast een stapeltje Kwèèkers grijpen, dan kom je ze misschien nog wel tegen in de horeca tijdens carnaval. Traditiegetrouw brengen wij namelijk ook wat Kwèèkers rond op de vrijdag van carnaval.

Kwèèker strijkemblemen

We hebben ook diverse Kwèèker strijkemblemen te koop. Wil je die bestellen? Doe dat dan voor maandag 13 februari. Dan doen we ze maandag op de post en is de kans het grootst dat ze nog voor carnaval bij je aankomen. Als PostNL een beetje meewerkt dan. Na maandag 13 februari zijn ze niet meer in onze webshop te koop, maar kun je de resterende emblemen kopen bij Ollie’s in de Tuinstraat. Hij heeft overigens een heel groot assortiment aan emblemen, dus sowieso de moeite om richting carnaval een bezoekje te brengen.