Dagboek 26 september van MaanScout Linda van den Hout


Tilburgs Nachtburgemeester Zeus Hoenderop heeft elke maand, van volle maan tot volle maan, een vrouw aan zijn zijde, een zogenaamde MaanScout. De september MaanScout van de nachtburgemeester van Tilburg is Linda van den Hout. Zij ondersteunt Hoenderop van 24 september tot en met 22 oktober op haar eigen wijze.

Het is zondag 26 september. Vandaag is het feest in de Nieuwlandstraat! Overal zijn bandjes, mooie straattheateracts, workshops, proeverijen en ga zo maar door. Janti, Steven en Frederique, studenten van het ROC Tilburg, gaan vandaag het winkelende publiek vermaken met hun nieuwe theateracts.  Spannend zo…. op stelten door een volle straat. Maar de stemming is goed. Af en toe breekt zelfs het zonnetje door. Als ik ga kijken in muziekwinkel SOUNDS word ik blij verrast. Een drietal muzikanten speelt heerlijke stevige muziek. Ik geniet van het enthousiasme op hun gezichten. Ze ‘zitten er helemaal in’. In de FLOW. Groot applaus. Dit is echt swingend!

Opeens zie ik dat ik 1 van de muzikanten ken: Tjebbe. Hij is eerstejaars student aan de Academie for Creative Industries waaraan ik lesgeef. Creatief denken en Concepting staat er op mijn rooster.   Maar deze creativiteit is niet over te brengen in een klaslokaal. Dit komt ‘van binnen’. Alles eromheen doet er niet toe. Wow, wat een passie!

Op naar de volgende ‘MAAN’dag….