Dahliavereniging Flora krijgt Tilburgse Ereprent tijdens 75-jarig jubileum

Op zondag 10 september 2023 heeft locoburgermeester Rik Grashoff de Tilburgse Ereprent uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de jubileumbijeenkomst in het Florapaviljoen. Dahliavereniging Flora bestaat dit jaar 75 jaar!

Dahliavereniging Flora is op 7 april 1948 opgericht in het toenmalige café La Gaite aan het Piusplein. De vereniging is opgericht om de plant Dahlia meer onder de aandacht te brengen. Dahlia’s spelen nog steeds een belangrijke rol, maar ook het kweken van groenten en fruit is een belangrijk onderdeel van de vereniging geworden. De vereniging is sinds de jaren ’70 gevestigd aan de Baroniebaan in Tilburg.

Sociale vereniging

Dahliavereniging Flora is een sociale vereniging met 140 leden waar iedereen welkom is om bloemen, groenten en fruit te kweken met oog en aandacht voor elkaar. Er zijn verschillende werkgroepen waaraan de leden deelnemen om samen aan en op het terrein te werken. De activiteiten zijn meestal op zaterdagochtend, daarna wordt er gezamenlijk koffie gedronken. Er worden door het hele jaar door activiteiten georganiseerd, zoals een nieuwjaarsreceptie, lentefeest, paaseieren voor de (klein)kinderen, open dag en jaarafsluiting waar veel leden naartoe komen!

Tilburgse Ereprent

De Tilburgse Ereprent is een gemeentelijke onderscheiding die kan worden toegekend aan bedrijven en organisaties die een bestaansjubileum vieren van 50 jaar of meer, telkens met een eenheid van 25 verhoogd. Het zijn bedrijven en organisaties die hun roots in Tilburg hebben en hun ontwikkeling in en met Tilburg hebben doorgemaakt. Zij zetten zich al jarenlang als ondernemer, culturele of maatschappelijke instelling in voor Tilburg. De Tilburgse Ereprent staat symbool voor waardering en trots van de gemeente. Het ontwerp is van de Tilburgse kunstenares Janine Hendriks van Kaftwerk.