Dames Paksoft Camelot winnen Europese titel

Umag 02/06/2013 –  Afgelopen weekend vonden in Umag (Kroatië) de finales plaats van de European Beach Handball Tour (EBT). Een toernooi, georganiseerd door de European Handball Federation, waar de beste 8 teams van Europa van het afgelopen seizoen zich voor konden plaatsen.

De Tilburgse dames plaatsten zich, na een topseizoen met meerdere overwinningen op Europese toptoernooien, als tweede team voor deze finales. Na ongeslagen de poulefase door gekomen te zijn op zaterdag, werd op zondag in een zenuwslopende halve finale gewonnen van het Poolse KKS Polonia Kepno ‐ Wrocław. In de finale werden de ervaren Hongaarse dames van OVB Beach Girls verslagen, nummer 2 in de finales van het jaar ervoor en lijstaanvoerder in de rankings afgelopen seizoen. De overwinning betekent dat de club zich voor het volgend jaar opnieuw verzekerd heeft van deelname aan EBT finales.

Beachhandbal is een snel groeiende sport in Europa, waar steeds meer topspelers uit de zaal in de zomer aan deelnemen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de sport dat een Nederlands clubteam zich Europees kampioen mag noemen, in het zaalhandbal is het bijna 30 jaar geleden dat een clubteam uit Nederland in de prijzen is gevallen in een Europese competitie (Swift Roermond in het seizoen 1974/1975). Een zeer bijzondere prestatie van de Tilburgers dus.

Paksoft Camelot is de Tilburgse Studentenhandbalvereniging die zich al enkele jaren inzet als ambassadeur van de beachhandbalsport in Nederland, onder andere door het geven van clinics en demonstraties. Daarnaast organiseert de vereniging elk jaar in Augustus haar eigen toernooi, dat geldt als één van de beste en meest gewaardeerde toernooien in Europa met deelname van veel topteams uit heel Europa.