Dames winnen internationaal Beachhandbaltournooi

De Tilburgse Studenten Handbalvereniging heeft afgelopen weekend een grote stap gezet naar plaatsing voor de finales van de European Beachhandball Tour.

Het toernooi, in de Noord-Duitse badplaats Dangast, vond al voor de 13e keer plaats en staat internationaal zeer hoog aangeschreven met zowel de Duitse als internationale top in het deelnemersveld. In totaal streden er 130 teams in twee categorieën (A en “fun”) voor de titel.

De Tilburgse dames wonnen in de voorronde, mede door het sterkte verdedigende spel, al hun poulewedstrijden. In de halve finale werd de Duitse kampioen en nummer 3 tijdens de laatste Europese finale, Bumblebee, uitgeschakeld. In de finale was Camelot een maatje te groot voor de verdedigend kampioen van afgelopen jaar, Wesernixen Bremen.

In de tussenstand van de Europese Tour ranglijst nemen de dames met stip de eerste positie in. Met nog een goed resultaat op de resterende toernooien die ze nog zullen bezoeken lijkt een nieuwe plaatsing voor de EBT finales onvermijdelijk.

Het team plaatste zich afgelopen jaar voor het eerst voor die finales en bereikte “slechts” een 8e positie. Het gevoel dat er meer in had gezeten afgelopen maand in Portugal werd in Dangast bevestigd. Zowel de nummer 3 als de nummer 6 hielden ze daar overtuigend achter zich. 

Het team zal nog spelen in toernooien in Denemarken en Hongarije. In Nederland zullen de dames van TSHV Camelot te bewonderen zijn tijdens hun eigen toernooi op 3, 4 en 5 Augustus in Tilburg. Dit belooft een heel spektakel te worden door de aanwezigheid van een groot aantal Europese topteams die allemaal strijden voor kostbare punten in jacht op plaatsing voor de Europese finales.