Dancetour Tilburg zondag op het Koningsplein

Op zondag 23 augustus 2009 vindt de tweede editie van Dancetour Tilburg plaats op het Koningsplein. Tijdens deze dag kunnen jong en oud gratis genieten van bekende DJ's die stichting Dancetour heeft weten te halen naar Tilburg. DJ's als Marco V, Gregor Salto, Jip DeLuxe, Erick E, Bates45 en Kriss One brengen van 13.00 uur tot 22.00 uur hun sets ten gehore. Daarnaast mag de winnaar van de DJ Contest, DJ Liko een half uur draaien op het podium tijdens Dancetour Tilburg 2009.

Dancetour
Dancetour is een serie gratis toegankelijke openlucht dance evenementen, georganiseerd in zeventien steden in Nederland. De unieke combinatie van gratis toegang, een centraal plein en de absolute top aan DJ’s staat garant voor duizenden bezoekers. Door middel van diverse participatieprojecten met

jongeren en deze actief bij het evenement te betrekken, creëert Dancetour een zo breed mogelijk draagvlak. Om deze projecten te realiseren werkt Dancetour samen met regionale MBO- en HBO opleidingen, gemeenten, poppodia, Jeugdzorg en andere sociale instellingen. De DJ Contest en de Mixperience in Apeldoorn zijn twee van deze participatieprojecten. Daarnaast lopen studenten van ROC Aventus stage bij de beveiliging van Dancetour.

Line-up Dancetour Tilburg 2009
Dancetour Tilburg 2009 wordt geopend van Kriss One. Deze DJ heeft het vak in Tilburg geleerd. Door verschillende stijlen urban, house en hardstyle te mixen, heeft hij zijn eigen sound gecreeërd. Om half 3 is het de beurt aan Bates45 het over. Hij draaide onder andere op Sensation White, Mysteryland en Innercity, waar hij de theme voor zijn rekening nam. Om half 5 neemt Erick E de draaitafels over. Hij is onder andere bekend van de single Rockin'die het een aantal jaren geleden goed deed in de hitlijsten. Om kwart voor 6 is Jip DeLuxe aan de beurt. Hierna zal Gregor Salto met zijn populaire house/groove platen de draaitafel overnemen om half 7. De afsluiter van de avond is Marco V. Deze internationale topper is intussen vaste DJ bij Dancetour. Met zijn V-sound gaat hij het publiek helemaal los krijgen.

Programma Dancetour:

Hosted by: MC Villain
Visuals VJ Kitsune.tv

DJ's
13:30-14:30 Kriss One
14:30-15:00 DJ Liko (contest winnaar)
15:00-16:30 Bates45
16:30-17:45 Erick E
17:45-18:30 Jip DeLuxe
18:30-20:00 Gregor Salto
20:00-22:00 Marco V