Dans en zaklampen in Natuurmuseum Brabant!

Op zaterdag 27 oktober vindt de tweede Cultuurnacht in Tilburg plaats. Na het succes van vorig jaar doet Natuurmuseum Brabant opnieuw volop mee. Een “feelgood-forestmovie” / dansvoorstelling van LaMelis en een nachtdierentocht zijn ingrediënten voor een heel bijzondere en spannende avond. Er blijkt ook ’s nachts van alles te gebeuren achter de gesloten deuren van het museum! Bezoekers zijn met een passe-partout en zaklamp welkom vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur. Alle tentoonstellingen zijn geopend (ook de dino’s!) en het museum is kassapunt voor de passe-partouts, dus voor vijf euro kunt u alle activiteiten bezoeken.
 
In het donker als een vleermuis, mol of vuurvliegje
Natuurmuseum Brabant heeft tijdens de cultuurnacht een spannende Nachtdierentocht, geschikt voor de hele familie. Zodra het schemert, zie je ze verschijnen: nachtvlinders, vuurvliegjes, vleermuizen en uilen. Hoe kunnen uilen zo geluidloos vliegen en kun jij zo goed horen als een vleermuis? Je kunt ook de route van een mol kruipen en seinen als een vuurvliegje.
In elk geval ben je niet bang in het donker-  want er is zelfs een pikdonkere tentoonstellingszaal waar je met een zaklamp kunt rondspeuren. Spannend!
 
Bleu Meisje Mooi
Nocturn Neige- Blanc is een movie/dansvoorstelling gemaakt door het dansgezelschap van danseres Helma Melis. Prachtige combinatie tussen een liveperformance en sfeervolle filmbeelden, waarbij een danseres het publiek volledig meeneemt in haar verhaal. Ze gaat in het donker het bos in, waar van alles te beleven is. Daar vindt ze een rode appel, waar komt deze vandaan? Nachtdieren in het bos vragen zich af wat het meisje in haar blauwe jurk zo laat nog in het bos doet.
De voorstelling is geschikt voor jong en oud, live- en filmdans worden afgewisseld. Voorstellingstijden: 19.30u/20.00u/20.30u/21.00u.
 
Algemene informatie
Natuurmuseum Brabant is tijdens de Cultuurnacht op 27 oktober geopend van 19.00 tot 22.00 uur. Entree op vertoon van een passe-partout (à vijf euro) te verkrijgen aan de balie van het Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434 te Tilburg. Voor meer informatie ga naar www.natuurmuseumbrabant.nl of bel 013 5353935.