Dansguerrilla fleurt Tilburg op tijdens Oktober Dansmaand

Van 17 t/m 24 oktober zijn zowel studenten als docenten van dansacademies uit Antwerpen, Praag en Leeds op bezoek bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg om in het kader van het Erasmus+ onderzoeksproject inclusive een intensief studieprogramma te volgen rondom het thema Re-designing Spaces. Letterlijk het herinrichten van de publieke ruimte (openbare dagelijkse materiële ruimtes als ook openbare virtuele ruimtes) door middel van het dansende lichaam. 

Komende week gaan vier studenten choreografie en vier professionals met 80 (internationale) studenten aan de slag met guerrilla, dans op locatie in de binnenstad, een jaarlijks terugkerende performance tijdens Oktober Dansmaand. 

Dans op locatie

Guerrilla is dans op locatie. Plots en onverwacht. Het is er en het is weer weg. Het publiek wordt verrast en even uit de dagelijkse beslommeringen gehaald. De plek is niet meer de plek van voorheen. De bewegingen zijn niet meer alleen functioneel en pragmatisch.

Alle acht choreografen willen met hun werk eerder iets aan de omgeving toevoegen dan de dagelijkse gang van zaken verstoren. Hun werk gaat over aandacht hebben voor en stilstaan bij. Samen raken ze universele en hedendaagse thema’s aan en stellen ze vragen over de snelheid en oppervlakkigheid waarmee we leven, de systemen die ons manipuleren, migratie en Europa, lichamelijkheid in de openbare ruimte, en wat onze waarneming bepaalt.

Guerrilla is een samenwerking tussen DansBrabant, De NWE Vorst en Fontys Dance Academy. Met werk van: Katja Heitmann, Loïc Perela, Daniel Almgren Recén, Liat Waysbort en bachelor Choreografie studenten Luisa Schmitz, Annemijn Rijk, Evangelos Biskas en Ivana Diboune. 

Meer informatie

Te zien in de binnenstad van Tilburg van donderdag 22 t/m zaterdag 24 oktober 2015.

  • donderdag 22 oktober 18.30-21.00 uur
  • vrijdag 23 oktober 14.30-18.00 uur
  • zaterdag 24 oktober 13.00-16.00 uur

Voor meer informatie, locaties van de performances en tijden kijk op facebook.com/re-designingspacesindance of www.inclusivedance.eu