Dansweek 2009 laat diversiteit van Tilburg Dansstad zien

Dansweek 2009 is aan de tweede helft begonnen. In het Mobiele Danshuis op de Heuvel worden in flitsende vaart elke dag vanaf 16 uur ‘The best moves’ geshowd. Guerrilladans overvalt nietsvermoedende voorbijgangers op allerlei plekken in Tilburg. Centrale festivalgast Dylan Newcomb verrast vrijdag het publiek met de voorstelling THIS, een bijzondere ontmoeting op de dansvloer. Ook de gezelschappen Raw Dance Company, Project Sally (met dans voor 4+ers) en 2Move Dance Company staan in de startblokken en een afterparty Dance Electro tijdens Playgrounds Festival laten zien hoe divers de Dansweek is.

Dansweek 2009 voltrekt zich in volle vaart. De openingsproductie Waterdans 256 op vrijdag 2 oktober maakte door de afwijkende vorm vele tongen los. De mengeling van theater en wetenschap sloeg niet bij iedereen aan, maar Waterdans verschafte wel een verrassende blik op nieuwe terreinen waarop danskunstenaars zich bewegen. De première van Nude van choreografe Pia Meuthen en Jeroen Strijbos zorgde voor enthousiaste reacties en recensies. Dansgala van het Zuiden toonde met vier choreografieën overtuigend de stand van zaken van de Brabantse dans, nu en in de toekomst. Ashes van Les Ballets C de la B maakte indruk door de afwijkende mix van moderne dans en klassieke muziek.

Tilburg is bij dit alles het kloppend danshart van dit divers en swingend festival. De titel Tilburg Dansstad wordt elke dag eer aangedaan. Dansweek 2009 is een initiatief van Danshuis Station Zuid, Theaters Tilburg, Theater De NWE Vorst, Fontys Dansacademie, Factorium en Kunstbalie. Dansweek 2009 duurt nog tot en met zondag 11 oktober.

www.tilburgdansstad.nl biedt meer informatie over het programma.