De Bibliotheek Midden-Brabant maakt burgers wegwijs in nieuwe digitale media

De Bibliotheek Tilburg Centrum is komende weken het toneel van de bouw van een 3D-printer.

Vanaf zaterdag 28 september wordt er in de Bibliotheek Tilburg Centrum gebouwd aan een 3D-printer. Fablab013, het Tilburgse laboratorium dat verbeelden, spelen, creëren en experimenteren wil bevorderen, neemt de bouw voor haar rekening. Elke zaterdag tussen 12.00 uur en 15.00 uur kunnen belangstellenden zien hoe de 3D-printer wordt gebouwd. Deze bouw zal ongeveer zes weken in beslag nemen. De 3D-printer blijft na afloop in de bibliotheek als onderdeel van het zogenaamde ‘Digilab’ dat 9 november wordt geopend.

Digilab maakt mediawijzer
Het Digilab is een multimediaal plein in de bibliotheek waar iedereen, zowel bibliotheekleden als niet-leden, kan experimenteren met nieuwe digitale media en software zoals Photoshop en InDesign. Ook is het mogelijk een presentatie te houden voor de camera van het Digilab of foto’s te retoucheren. Kennisuitwisseling over media en technologie kan in het Digilab zelf, maar het is ook mogelijk via Digilab oproepen, tutorials of persoonlijke videoboodschappen te verspreiden. Op de achterwand van het Digilab komt een prikbord en een aanraakscherm waarop gebruikers hun creaties kunnen achterlaten.  

De Bibliotheek Midden-Brabant geeft mede door de oprichting van dit Digilab, invulling aan haar opdracht de samenleving mediawijzer te maken.

Wedstrijd
Bezoekers en belangstellenden kunnen bovendien hun ideeën kwijt over wat de 3D-printer zou moeten printen; degene die het leukste, meest creatieve of ludieke idee heeft en goed motiveert waarom dit idee ten uitvoer moet worden gebracht, wint een cursus ontwerpen bij Fablab013.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekmb.nl.