De Bibliotheek Midden-Brabant viert 100 jarig bestaan

Jubileumjaar 2013 wordt uitgebreid gevierd
3 maart 1913 is de eerste bibliotheek in Midden-Brabant geopend. Precies 100 jaar geleden is de basis gelegd voor de bibliotheek van nu: een laagdrempelige toegangspoort tot kennis en verhalen voor alle bewoners van Midden-Brabant. Een mijlpaal om trots op te zijn. Bovendien een memorabel moment dat de Bibliotheek Midden-Brabant dit jaar niet ongemerkt voorbij laat gaan. Het hele jaar staan activiteiten gepland met als feestelijke aftrap de daadwerkelijke verjaardag van de Bibliotheek Midden-Brabant op zondag 3 maart. 

‘Vier de toekomst’
De Bibliotheek Midden-Brabant gaat vol vertrouwen en ambities ook de komende 100 jaar in. Om deze reden staat dit jubileumjaar niet in het teken van het verleden maar in het teken van de toekomst. Onder het motto ‘vier de toekomst’ gaat de bibliotheek samen met alle inwoners van Midden-Brabant nadenken over de toekomst van de bibliotheek in het algemeen, en die van Midden-Brabant in het bijzonder.

Taart en waarzeggers
Zondag 3 maart is de Bibliotheek Midden-Brabant écht jarig. En wie jarig is, trakteert: dankzij het Tilburgse bedrijf Maître Paul deelt de Bibliotheek Tilburg Centrum zondag 3 maart taart uit aan al haar bezoekers. Deze dag wordt een groot feest met diverse activiteiten voor jong en oud, zoals een feestelijke opening, een lezing over trends van de toekomst, inloopspreekuren over het downloaden van e-books, schminken voor de kleinsten en een waarzegster. Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Kijk op www.bibliotheekmb.nl voor meer informatie.