De Bierbrigadier is de nieuwe Rabo Starter van het Kwartaal

Bierbrigadier

De Bierbrigadier is uitgeroepen tot nieuwe Rabo Starter van het Kwartaal. Koen Gijsbers verkoopt sinds oktober speciaal bier vanuit zijn winkel in de Telefoonstraat. Met deze prijs krijgt hij een boost voor zijn startende onderneming.

Shamilla Panah van Shambosa en Melvin Rooijakkers van Mero Events waren de andere twee genomineerden. Shambosa is een Afghaans eethuis binnen Bank15. Mero Events maakt faam binnen de evenementenbranche door het aanbieden van goed opgeleid horecapersoneel.

Bijzondere verhalen achter het bier

Lang niet alleen de grote brouwerijen ontwikkelen speciale bieren. Het zijn vooral kleine brouwerijen die voet aan de grond zetten, zoals het Tilburgse Kraftbier die de verkiezing won in maart 2015. “De oude ambacht van vroeger is weer terug. Steeds meer mensen hebben interesse om iets speciaals te proeven en daar ook het geld aan uit te geven. Ik vertel mijn klanten graag over de bijzondere verhalen achter het bier, dat is mijn specialiteit”, vertelt Koen stralend. Via Facebook en Instagram houdt Koen bierliefhebbers op de hoogte. “Ik maakte al een paar keer mee dat mijn nieuwste voorraad binnen enkele uren was uitverkocht, nadat ik het via social media verspreidde. Dat is toch prachtig!”

Startende ondernemers een extra zetje geven

Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Winnaars van eerdere edities, zoals Jantien Streng van conceptstore TIEN en Nick van der Wiel van Signcentral, zagen de prijs als een extra springplank voor hun bedrijf en kregen hierdoor meer bekendheid en een groter netwerk. “Mooie voorbeelden van ‘een aandeel in elkaar’, waar we als bank trots op zijn”, vertelt Paul Peeters, accountmanager MKB bij Rabobank.