Nieuws

centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen
Let op! Dit artikel is al 52 dagen oud en wellicht niet meer relevant

De bouw van een nieuw centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen is gestart

Op Vakantiepark Beekse Bergen wordt sinds enkele weken hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe centrumgebouw. Het nieuwe gebouw komt op dezelfde plek als de voorganger, dat in juni helaas door een brand werd verwoest. Ben jij benieuwd hoe het eruit komt te zien? Lees dan snel verder. 

Nieuwe plannen

In het nieuwe pand, dat wordt gebouwd rond de thema’s strand, natuur en water, keren de supermarkt, het restaurant, het zwembad, de snackbar en de verhuurbalie van fietsen en boten terug. Daarnaast komen er nog een animatieruimte met podium, indoorspeeltuin en multifunctionele zaal. Ook de receptie, die nu nog aan het begin van het vakantiepark zit, komt in het nieuwe gebouw.
centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen

Prachtige opvolger 

“De brand in juni was echt een enorme klap”, vertelt general manager Maikel Claassens. “We hadden net een renovatie achter de rug en het pand was helemaal klaar voor het zomerseizoen. Maar dit nieuwe gebouw gaat een waardige opvolger worden, met lichte ruimtes en een moderne receptie.”
In het nieuwe gebouw, waar gasten vanaf het terras direct het strand op lopen, wordt gebruik gemaakt van veel natuurlijke elementen. “Het zal hierdoor heel goed aansluiten op de beleving in het park, dat draait om Afrika, water en strand”, aldus Claassens. “Ook het zwembad heeft echt een upgrade gekregen. Het is ongeveer even groot, met uiteraard weer een glijbaan. Maar er is ook een deel met stroomversnelling, er is een speeldeel voor kleine kinderen en komt een apart bad waarin gasten kunnen baantjestrekken.”
De ligging aan het Victoriameer wordt nog sterker benadrukt dan eerst. “Niet alleen komt er een groot terras aan het water met lounge-gedeelte. In het pand wordt straks bovendien veel gebruik gemaakt van glas, zodat het meer vanuit alle kanten goed te zien zal zijn.”
centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen

Logischer 

Het nieuwe gebouw komt exact op de plek van de oude centrumlocatie. Het is, ondanks dat er meerdere functies bij komen, ongeveer even groot. Claassens: “We delen het alleen logischer in.”
Tot de bouw gereed is kunnen gasten gebruik maken van voorzieningen op het naastgelegen Safari Resort en Safaripark. Ook is er een tijdelijke snackcounter en kunnen gasten een duik nemen in een zwembad in de omgeving. In december en januari kunnen ze ook schaatsen op de tijdelijke schaatsbaan op het Safari Resort. Het nieuwe centrumgebouw zal naar verwachting voor de zomer in gebruik genomen kunnen worden.

Bezoeken?

Zin om een dagje Safaripark Beekse Bergen te bezoeken? En vind je het ook leuk om binnenkort naar de Efteling te gaan? Dan hebben wij een mooie tip: de combitickets van Citymarketing Tilburg. Voor een bezoek aan beide parken betaal je samen €60,-. Daarmee profiteer je van een korting van €12,- per combinatieticket. De tickets zijn te bestellen via deze website.