De Commanderie transformeert komende zomer tot beachclub met gigantisch terras

De Commanderie opent op volgende maand (1 juni) naar eigen zeggen het grootste terras van Tilburg in de vorm van een beachclub. Waar je bij de evenementenlocatie normaal gesproken niet zomaar even voor een kopje koffie aan kon komen waaien, is dat deze zomer dus wél het geval.

“Het zijn rare tijden,” zo stellen de eigenaren Sjef en Noor van Roessel. “Maar de gedwongen sluiting van De Commanderie door Covid-19 heeft ons ook tot creativiteit en omdenken aangezet. Deze zomer kan iedereen dus op ons terras neerstrijken!”

Gezien de nieuwe richtlijnen, zijn er voor De Commanderie nieuwe mogelijkheden ontstaan. “Daar gaan we voorlopig dan ook de focus op leggen,” zo stellen de eigenaren. Ze ontvangen onder normale omstandigheden alleen besloten gezelschappen voor allerhande bijeenkomsten; van verjaardag tot (jubileum)bruiloft. Maar de vijf zalen die ze rijk zijn – met allen een eigen terras – zijn inmiddels wekenlang noodgedwongen vrijwel leeg gebleven.

Genoeg ruimte bij De Commanderie

De Commanderie neemt voor haar nieuwe coronaproof concept twee zalen in gebruik, inclusief de bijbehorende terrassen en speeltuin. De in het totaal 1.000 m² wordt omgetoverd tot een beachclub, waar niet alleen van koffie of een cocktail genoten kan worden, maar ook verschillende zomerse activiteiten plaats gaan vinden. Denk daarbij aan beachvolleybal en jeu de boules. Én het wordt het eind- en startpunt voor fiets- en wandeltochten in de omgeving, vertellen de eigenaren.

Gezinnen en vriendengroepen kunnen daarbij gebruikmaken van een tafelbarbecue, kinderen kunnen na een middag in de speeltuin deelnemen aan een leuke activiteit. “Daarnaast zullen we een mooie kaart aanbieden met onder meer een borrelplank en heerlijke gerechten die passen bij de strandsfeer die we gaan creëren. We zorgen op deze manier echt voor een dagje uit,” aldus Noor van Roessel. “Met een knipoog naar vakantie in eigen land.” De beachclub moet dan ook een plek voor jong en oud worden. De drie overige zalen en terrassen blijven beschikbaar voor besloten bijeenkomsten.

En hoe dat er dan organisatorisch uit kom te zien? Noor: “We hebben verschillende scenario’s klaarliggen. Want moet iedereen anderhalve meter afstand houden of mogen gezinnen wel gewoon bij elkaar zitten? En moeten drankjes opgehaald worden of mogen we gasten wel serveren? We hebben in ieder geval meer dan genoeg ruimte buiten voor elke mogelijkheid en wachten de nadere uitleg vanuit de overheid af.”

Veel zin om weer te starten

In de komende weken zal De Commanderie steeds meer over het nieuwe concept communiceren. Dit via de social media kanalen. “We hebben er erg veel zin in,” aldus Sjef en Noor. “En ons team ook. Want we hebben straks 10 weken lang hard gewerkt in de vorm van klussen aan het pand en zijn dus écht weer toe aan doen waar ze goed in zijn. Wij willen de verwachtingen van onze gasten weer overtreffen!”