De concertzaal van Theaters Tilburg kleurt vrijdag rood: kom kijken naar het Red Light Orchestra

Red Light Orchestra

Inmiddels mogen – volgens de huidige maatregelen – sekswerkers wél aan de slag, maar muzikanten nog niet. Vanuit daar is het idee ontstaan vanuit Theaters Tilburg, Tilburg Cowboys en Fontys Hogeschool voor de Kunsten om een protestperformance te organiseren; voor de kracht van cultuur. Tien muzikanten gaan vrijdagavond 21 mei aan de slag als ‘muziekwerkers’, waar ze vanuit rood verlichte kamers een concert spelen voor voorbijgangers. 

Red Light Orchestra

Van buiten zie je alleen de silhouetten van deze muzikanten en hoor je flarden van wat er in de de zaal gebeurt. De muzikanten bestempelen zich voor een avond als muziekwerkers, wat dient als statement voor meer mogelijkheden voor de culturele sector. In de huidige versoepelingen van de coronamaatregelen worden de waarde en het belang van kunst en cultuur namelijk niet erkend, volgens de deelnemende partijen. “Dit werd ook onderstreept door de suggestie van minister Hugo de Jonge om dan maar ‘een dvd’tje op te zetten’,” aldus Tilburg Cowboys.

Sluit aan bij het concert

De tien muzikanten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten nemen vrijdagavond 21 mei van 20.30 tot 21.30 uur plaats achter de ramen van Concertzaal Tilburg. Voorbijgangers kunnen vanaf het voorterrein van de concertzaal – op veilige afstand – volgen wat er binnen gebeurt. De organisatie vraagt bezoekers op om een rood (fiets)lampje mee te nemen voor support!

Bekijk hier de Facebook-pagina van het evenement voor meer informatie.