De Desperados Road Show keert dit jaar terug: eerste grote festival in Tilburg na lockdown

Desperados Road Show

Dit jaar is de kermis weer terug in Tilburg! 140 Attracties in een lint van 3 kilometer én er is ruimte voor evenementen. Waaronder dus de Desperados Road Show in aangepaste vorm. Helaas geen 10, maar toch maar liefst 7 dagen lang feest in de Tilburgse Spoorzone. “Geen anderhalve meter, geen sitdown, gewoon ouderwets feesten,” laat de organisatie weten. Lees snel verder voor meer informatie. 

Door de aanpassingen noemt de organisatie het festival dit jaar Desperados “Back on the road show”. “Na anderhalf jaar zonder festival, zonder samen dansen, knuffelen en zweten, moeten we onze weg naar de festivals herontdekken. Tijdens het eerste grote festival in Tilburg na de lockdown nemen wij daarom de bezoeker aan de hand. Samen op pad langs de grootste festivalhostings van Nederland, ondersteund door enkele grote namen,” aldus de organisatie.

Hosting en DJ’s

Oude bekende hostings komen voorbij zoals Disco Snolly, Rewind, Smerrig en de grootste silent disco van Tilburg door Silentdisco.xxx. Daarnaast zijn er ook nieuwe concepten die het podium gaan veroveren waaronder Vunzige Deuntjes en Happy Feelings. Op de laatste dag sluiten ze het festival af met Road Show Allstars. “Dit is eigenlijk een trip down memory lane, een samenvatting van deze editie in de mix. En eigenlijk is het nog niet rond, maar ik verklap het toch: hopelijk kunnen er die dag weer een hoop takken de lucht in,” vertelt Tim Frenken, één van de organisatoren. Daarmee doelt hij op een bekende dj die eerdere jaren ook de boel op stelten wist te zetten. “We zijn ook nog bezig met een minimaal vier uur durende set van een bekende house DJ, maar de boekingskantoren maken momenteel overuren, dus later daarover meer.”

Drie area’s 

The Highway, het grote hoofdpodium, komt terug met de meest herkenbare en dansbare muziekgenres. “Maar vergis je niet, ons tweede podium doet dit jaar zeker niet onder aan de main! The Junction is dit jaar dubbel zo groot en daar gaan we wat dieper en meer de techhouse kant op. De wunderbar is ook weer van de partij. “Deze gaat gehost worden door lokale feestpartijen en net zoals voorgaande jaren veel te klein zijn en compleet uit zijn voegen barsten.”

Anders dan andere jaren

Dit jaar is het festival geen 10 dagen, maar een 7-daags feest. “Roze maandag is dit jaar afgelast en krijgt een online variant, op dinsdag en woensdag zijn de evenementenlocaties in de stad gesloten.” Het is een afweging die de Gemeente Tilburg heeft gemaakt als kader om evenementen op de kermis toch mogelijk te maken. “Wij zijn hartstikke blij met 7 dagen escalatie. Dat zijn er al 7 meer dan vorig jaar, hé. Besef!”

Testen voor toegang

Eén van de andere voorwaarden is dat de evenementen op de kermis gaan werken met Testen voor Toegang. In de persconferentie van 18 juni is bekend gemaakt dat de Coronacheckapp de komende tijd leidend gaat worden voor evenementen waar de anderhalvemeter regel losgelaten gaat worden. Deze kleurt groen bij een gratis negatieve test, wanneer je dubbel gevaccineerd bent of wanneer je afgelopen 6 maanden corona hebt gehad. Meer informatie over testen voor toegang lees je op de website van Testen voor Toegang.

Openingstijden

Het festival gaat plaatsvinden op 16 t/m 18 juli en 22 t/m 25 juli. Als je naar het festival wil moet je vooraf je entree reserveren. Werken met reserveringen of tickets is verplicht voor Testen voor Toegang evenementen. Tickets voor Back on the Road Show kosten een tientje per dag en de ticketverkoop start op donderdag 29 juni om 19.00 uur. Alle verdere informatie vind je op de website.

Check hieronder ook de openingstijden van Desperados Road Show:

  • Vrijdag 16 juli: 17:00 – 00:00 uur
  • Zaterdag 17 juli: 15:00 – 00:00 uur
  • Zondag 18 juli: 15:00 – 00:00 uur
  • Maandag 19 juli: GESLOTEN
  • Dinsdag 20 juli: GESLOTEN
  • Woensdag 21 juli: GESLOTEN
  • Donderdag 22 juli: 17:00 – 00:00 uur
  • Vrijdag 23 juli: 17:00 – 00:00 uur
  • Zaterdag 24 juli: 15:00 – 00:00 uur
  • Zondag 25 juli: 15:00 – 00:00 uur

Antwoorden op veel gestelde vragen vind je hier.