De eerste plukroute van Nederland in Tilburg

plukroute

In de wijk Stokhasselt, gemeente Tilburg, kun je binnenkort gewoon letterlijk van de straat eten. De plukroute tovert de wijk Stokhasselt om tot een openbare, eetbare tuin, waar je noten en fruit kunt plukken.

In opdracht van Stadse boeren, de Gemeente Tilburg en Van Helvoirt Groenprojecten BV zorgt PUUR Permacultuur ervoor dat Tilburg op de kaart wordt gezet met de eerste plukroute van Nederland.

Samen oogsten en delen

Martijn Ballemans van PUUR Permacultuur gaat samen met de bewoners de plukroute aanleggen. En de bewoners gaan vervolgens zelf “plukken en de keuken in”! Het zou helemaal leuk zijn als de bewoners zo enthousiast worden dat men ook in hun voortuinen bomen met appels en peren laten groeien.

Zulke initiatieven verbinden buren met elkaar omdat het een onderwerp biedt om over te praten maar ook omdat het erg leuk is om oogst te delen en te ruilen.

Een heerlijke wandeling

De plukroute brengt mensen in beweging. Een route waarbij de wandelaar langs verschillende oogstbare plantsoentjes loopt waar noten, fruit en bloemen geoogst kunnen worden.

En de plukroute laat mensen genieten van de natuur. Genieten van de schoonheid van bloesem, het groeien van fruit, maar ook het besef dat het planten van “nuttig” groen een positieve invloed heeft op het welzijn.

Het is ook nog eens goed voor de natuur zelf, want de rijke mix aan eetbare planten zorgt voor verhoging van de biodiversiteit.

Op de hoogte blijven

De nieuwste feitjes, de lekkerste recepten en de plattegrond van de plukroute vind je op de website www.plukroute.nl en de https://www.facebook.com/plukroute

11296_1573198426258221_3333218848609561263_n