De gemeenteraad geeft akkoord op verbouwing pand Hall of Fame

Op maandag 14 december heeft de gemeenteraad groen licht gegeven voor de renovatie van hal 90; het monumentale pand in de Tilburgse spoorzone, waar de Hall of Fame sinds 2012 gevestigd is. De renovatie moet april 2021 van start gaan.

Investering Gemeente Tilburg

De Hall of Fame is erg blij met de investering die de gemeente in het pand stopt. De hoognodige renovatie maakt het mogelijk om een uniek cultureel en sportief programma te beiden op een unieke locatie; Spoorzone 013. De Hall of Fame kent de spoorzone als geen ander. In de afgelopen 10 jaar transformeerden we een pand dat misschien gesloopt ging worden tot een plek waar Tilburg trots op is. Hierin speelde een grote groep vrijwilligers een onmisbare rol. Als eerste initiatief betrokken we een pand in de Spoorzone. Meer initiatieven volgden en het gebied bloeide op tot een bruisend stuk Tilburg.

Duizenden Tilburgers kunnen verhalen vertellen over wat ze in de Hall of Fame mee hebben gemaakt. De alternatieve feesten met carnaval, de grote wedstrijden in het skatepark, maar ook de gekke dingen die de ‘Hall’ zo uniek maken, zoals de Hall Markt, de open Zaagmanz expo’s en Keihard Klassiek.

Aan al deze verhalen gaan we nu een nieuwe reeks toevoegen in het tweede hoofdstuk in de spoorzone. De lekkages worden gemaakt en de geluidsisolatie sterk verbeterd. Hoewel het aantal vierkante meters afneemt, krijgen we in de zaal en in het skatepark ruimte om ons programma met nog meer mensen te delen. Daarnaast krijgen we er een hoop interessante buren bij waarmee we kunnen samenwerken.

Tweede hoofdstuk

Maar voor dat tweede hoofdstuk begint gaan we een jaar ‘op tournee’. In 2021 zal de Hall of Fame in en rond Tilburg op verschillende plekken activiteiten organiseren. Het pand gaat dan misschien grotendeels dicht (kleine skatepark blijft open), maar de Hall of Fame sluit niet. Shows in 013 en V39, skateles in de buitenparken, maar ook unieke pareltjes op gekke locaties. Een team van professionele makers, programmeurs, producenten en toegewijde vrijwilligers brengt het Urban Sports & Culture programma de stad in, zoals alleen de Hall of Fame kan, maar dan samen met anderen. Heb jij een goed idee? Laat het ons weten!