De Groene Chef genomineerd als beste vegan eetgelegenheid in Nederland

Het is slechts negen maanden geleden dat de Groene Chef haar plantaardige keuken opende in het Foodlab van Bank15 aan de Spoorlaan. “Enkele dagen geleden kreeg ik een email van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme met daarin mijn nominatie voor beste plantaardige eetgelegenheid. We sprongen een gat in de lucht met z’n allen. Wat een gewéldige verrassing. En tevens een bevestiging dat we samen op de goede weg zijn in Tilburg!” zegt Alexandra van Rijen, eigenaresse van de Groene Chef. Ook Bakkerij van Planten en blog Seeds: Enjoy the Vegan Movement werden genomineerd voor een Vegan Award.

Fotografie: Alexandra van Rijen, De Groene Chef.

Alexandra: “De plantaardige keuken heeft de laatste jaren een enorme groeispurt doorgemaakt in Nederland. Vooral jongeren gaan steeds bewustere keuzes maken wat eten en lifestyle betreft. Toen ik in 2016 overwoog om een plantaardige keuken te starten in Tilburg was nauwelijks iemand enthousiast omdat zoiets ‘hier niet zou gaan werken’. Zo zie je maar weer. We hebben inmiddels iedereen het tegendeel bewezen. Met deze Vegan Award 2018 nominatie wordt dat nog eens extra bevestigd. We zijn superblij en trots!”

Vegan Awards 2018

De uitreiking van de Vegan Awards 2018 vindt plaats op 28 oktober in de Jaarbeurs te Utrecht. Door je stem uit te brengen op www.veganawards.nl kies je jouw favoriet. Vergeet niet je keuze te bevestigen via de email die je ontvangt. De categorieën zijn: beste vegan product, (web)winkel, onderneming, nieuwkomer, (kook)boek, blog of vlog, cateraar en eetgelegenheid.