De grootste nachtelijke markt van Nederland staat op het programma: alles over de MeiMarkt 2023!

Het is misschien wel één van de leukste evenementen in Tilburg: de MeiMarkt. Van zaterdagavond 22:00 uur tot zondagmiddag 17:00 uur staat de grootste én leukste nachtelijke markt van Nederland weer op het programma. De binnenstad verandert in één grote marktplaats voor tweedehands spullen. Zo zullen er ruim 400 kramen, 60 grondplaatsen en 80 kinderplaatsen zijn waar particulieren leuke spulletjes verkopen. Lees snel verder. 

Of je nu op zoekt bent naar strips uit de jaren ’60, designermeubels, lekkere hapjes die net voor je neus worden klaargemaakt of gewoon heerlijk wilt rondstruinen: het kan op de MeiMarkt. Eigenlijk is dit evenementen één groot rariteitenkabinet waarin een vlooienmarkt met een uitgaansavond wordt gecombineerd. En dat in de hele binnenstad. Benieuwd naar de plattegrond van de MeiMarkt? Je vindt hem hieronder!

Silent Disco op de Heuvel

Tijdens de MeiMarkt wordt er op de Heuvel een Silent Disco georganiseerd. Je kunt van tevoren een koptelefoon reserveren. Zo kun je met de Heuvelse Kerk en de vele kraampjes op de achtergrond genieten van de lekkerste muziek en ware festivalvibes ervaren. Alles over de Silent Disco op de Heuvel lees je in dit artikel. 

Horeca de hele nacht open

Waar de horecazaken in Tilburg normaal gesproken om 04:00 uur de deuren moeten sluiten, mogen ze in de nacht van zaterdag 27 mei op zondag 28 mei de hele nacht open blijven. Het is uiteraard helemaal aan de horecaondernemers zelf of ze hier gebruik van maken. Maar de kans is aanwezig dat een hoop horecazaken de hele nacht openblijven.

Kinderplein

De Heuvel wordt tijdens de MeiMarkt getransformeerd tot kinderplein. Hier vind je op zondag tussen 08:00 – 17:00 uur de Kindermèrt waar kinderen tot 12 jaar speelgoed verkopen op hun kleedjes. Ook is er volop programma voor de kids.

  • 11:00 – 13:15 uur: Het Crew Recreatieteam loopt rondjes over de markt
  • 13:30 – 13:45 uur: Fantasia Magica Show
  • 14:00 – 14:15 uur: Mini Disco
  • 14:30 – 14:45 uur: Keurige Kledingmaker
  • 15:15 – 15:30 uur: Meet & Greet Ed de Vos
  • 15:30 – 15:45 uur: Meet & Greet Prinses Evi
  • 16:00 – 16:15 uur: Mini Disco
  • 16:30 uur: Fantastia Magica

Kraam huren

Heb jij nog een hoop spullen thuis staan die je graag wilt verkopen én heb je zin om dat tijdens de MeiMarkt te doen? Er zijn nog enkele kramen te huur. Check deze link om een kraam te huren.

’t gruun straotje

Bij de laadplatformen van de Schouwburg wordt voor het eerst een ‘gruun straotje’ ingericht. Hier kunnen kraamhouders als ze weggaan hun overgebleven spullen kwijt. Medewerkers van La Poubelle zorgen ervoor dat deze spullen een tweede leven krijgen of dat het wordt gerecycled. Volg na de MeiMarkt de bewegwijzering en draag zo een steentje bij aan een duurzamere MeiMarkt. Je ontlast namelijk het milieu én jezelf. De stad wordt schoner en spullen krijgen een tweede kans.  Vorig jaar bleef er namelijk 12.000 kilo aan afval en spullen achter.

’t gruun straotje is op zondag 28 mei tussen 16:00 – 19:00 uur geopend aan het Louis Bouwmeesterplein.

Meer informatie

Wil je meer weten over de MeiMarkt? Vrijwilliger worden of op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom dit superleuke evenement? Bekijk dan deze website en volg ze op Instagram en Facebook.