De hele maand september vind je de ‘013 DANCE FLOOR’ op het Pieter Vreedeplein

Urban Playgrounds

Gedurende de maand september ligt er op het Pieter Vreedeplein de ‘013 DANCE FLOOR’. Dit is één van de Urban Playgrounds die tussen juli en oktober in de Tilburgse binnenstad te vinden zijn. Met deze dansvloer moedigen Sportbedrijf Tilburg en Center of Tilburg jongeren aan om in beweging te komen en elkaar te ontmoeten. De dansvloer wordt woensdag 1 september om 14.00 uur spectaculair geopend met diverse shows en workshops. 

Foto: Philine van den Hul

De 013 DANCE FLOOR is een verhoogde, handgemaakte dansvloer van bijna 15m2. De hele maand september kan iedereen die wil hierop gratis zijn of haar kunsten vertonen. Naast het vrij dansen vinden er gedurende de maand ook diverse events plaats, variërend van presentaties, workshops en theatershows.

Opening 1 september

Op woensdag 1 september wordt om 14.00 uur de opening van de 013 DANCE FLOOR verricht door wethouder sport Rolph Dols, waarna Tilburgs kersverse stadsdichter Rodgario Dalnoot de kracht van dans en beweging in woorden omzet. Vervolgens geniet je van een aantal indrukwekkende acts uit de Tilburgse urban dansscene. Zo speelt er theatervoorstelling (short version) XAYANI van Shane Broers (voormalig lid van de befaamde Hustle Kidz) en Corpo Maquina en is er een mini-battle van DCrewCollective. Dansschool Forza Danza geeft een freestyle breakdanceshow en er is een demo door H.E.A.T. Daarnaat geeft TikTokster, danser én docent Caissa Rol (FHK Dance Academy) een afrodance showcase én een workshop TikTok dansvideo’s maken.

TikTok

Voor vele sporten zoals voetbal, basketbal en diverse urban sports, zijn er al diverse openbare faciliteiten in de buitenruimte, maar voor dans nog niet. Omdat met name meiden weinig gebruik maken van de openbare sportvelden, is er gekeken naar wat deze doelgroep wel in beweging brengt.  Met het plaatsen van de 013 DANCE FLOOR wordt meer ingespeeld op hun leefwereld en interesses. Zo biedt de dansvloer bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om er TikTokfilmpjes op te nemen. De organisatie stelt hiervoor ook een statief met lichtring en een boombox ter beschikking.

Zelf iets organiseren?

Ben jij een sporter, artiest, docent, maker of creatieveling actief in de urban scene en kom je uit Tilburg? En heb jij een briljant idee waarbij je jouw skills kan inzetten om iets te doen voor jongeren in coronatijd? Dan kun jij dit idee tot leven brengen met Urban Vouchers. De gemeente Tilburg helpt jongeren namelijk graag om hun creatieve ideeën uit te voeren. Vouchers aanvragen kan via deze website.