De Houtloods brengt voor het vijfde jaar op rij het restaurant bij je thuis tijdens de feestdagen

Nog ver voor corona & lockdowns besloot De Houtloods om tijdens kerst en Oud & Nieuw de deuren van het restaurant gesloten te houden en diners voor te bereiden die mensen zelf thuis kunnen afmaken. Het is dit jaar alweer voor de vijfde keer dat De Houtloods tijdens kerst een thuismenu heeft samengesteld. Een vijfjarig jubileum dus! Daarom pakt de keukenbrigade van De Houtloods deze keer extra uit met een vijfgangendiner. Je kunt je vijfgangendiner voor thuis nog tot dinsdag 20 december 13:00 uur bestellen. 

‘Wij doen de voorbereiding, jij bent de chef!’

Eigenaar Sander Overweg opende acht jaar geleden De Houtloods. Maar zijn restaurant openen tijdens kerst, dat doet hij niet. “Ik gun mijn personeel vrij tijdens de feestdagen. Zo kunnen zij na een jaar hard werken ook samen met hun familie en vrienden genieten van de feestdagen.” Al ruim voor corona besloot hij om tijdens de feestdagen diners voor te bereiden die mensen thuis konden afmaken. “Het concept is als volgt: wij doen alle voorbereidingen en jij bent de chef. Met onze instructies en video’s maak je in een paar kleine handelingen de gerechten af en presenteer je thuis een restaurantwaardig menu.”

Dat is dus alweer vijf jaar een groot succes. “Mensen willen tijdens de feestdagen toch het liefst thuis zijn en lekker genieten met familie. Maar dat vergt veel werk en een goede voorbereiding als je écht uit wilt pakken. Met ons concept kan er eigenlijk niks misgaan!”

‘We trekken dit jaar alles uit de kast’

Wat begon als een driegangenmenu, werd later een viergangenmenu voor thuis. Vanwege het vijfjarig jubileum, pakken ze dit jaar extra uit met een vijfgangen keuzemenu. Ook kun je er eventueel bijpassende wijnen bij selecteren en zelfs het servies laten meeleveren. Daarnaast zitten er gadgets in de boxen om de kerst nóg leuker te maken. Wat die gadgets precies zijn is nog een verrassing. “Dit jaar trekken we alles uit de kast en is er ook meer keuze uit de gerechtjes die je kunt kiezen. Ook heb je de mogelijkheid om verschillende menu’s te bestellen en zo het diner meer als een shared dining in te richten.”

Wat de thuismenu’s van De Houtloods onderscheidt? “Toch echt de kwaliteit die je ook in ons restaurant mag verwachten. Het is creatief, speels, gezellig en ook toegankelijk. Daarnaast is het menu niet alleen tijdens kerst, maar ook tijdens Oud & Nieuw te bestellen.”

Wat voor gerechtjes je allemaal op het menu tegenkomst? Denk aan buikspek met aubergine, miso & radijs, fisherman’s stew met knol, vadouvan en ui en nog veel meer. Aan iedereen is gedacht. Er zijn zowel vlees, vis, vegetarische als veganistische opties mogelijk.

Bestellen

Ben jij lastminute op zoek naar een culinaire invulling van je kerst of Oud & Nieuw? En heb je geen zin om uren in de keuken te staan, maar wil je wel prachtige verfijnde gerechten presenteren aan je gasten? Je kunt t/m dinsdag 20 december je bestelling plaatsen. Een menu kost €59,50 per persoon en het is ook mogelijk om een bijpassend wijnarrangement te bestellen. Zelfs het servies kun je dus mogelijk mee bestellen. Je kunt ervoor kiezen om de menu’s af te halen bij De Houtloods of het thuis te laten bezorgen.

Alle mogelijkheden vind je op deze website.