De Koning Willem II Kazerne wordt herontwikkeld: dit zijn de plannen voor nieuwe woonwijk ‘Kazernebuurt’

In 2019 heeft de gemeente een plan gemaakt met ambities binnen het gebied Stappegoor. Hierin zijn ook de ambities voor de Koning Willem II Kazerne (oude gevangenis aan de Ringbaan-Zuid) meegenomen. Deze kazerne is één van de 24 kazernes die vlak voor de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd door de architect ‘Boost’. Nu gaat de kazerne dienen als boegbeeld voor nieuwe ontwikkelingen: het verbindt de historie van Tilburg met de toekomst van Stappegoor en geeft kenbaarheid aan de plek. Het gesloten complex gaat in de toekomst namelijk dienen als groene, inclusieve en gezonde stadswijk. Kijk je mee hoe dit eruit gaat zien?

Van kazerneterrein tot woonwijk

De nieuwe Koning Willem II Kazernebuurt wordt een mooie mix tussen de cultuurhistorische gebouwen en vernieuwing. Zo komen er binnen de nieuwe Kazernebuurt 275 grondgebonden woningen en appartementen in verschillende typen en prijsklassen. Er komt een aanbod in sociale en middenhuur en verkoop in de vrije sector. Uiteraard wordt in de architectuur van de nieuwbouw naar een mooie balans gezocht die aansluit bij de oude kazernegebouwen. De nieuwe woningen worden in baksteen gebouwd, waarmee de hele wijk een karakteristieke stijl krijgt. Ook wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en een balans tussen natuur en woningbouw. Benieuwd hoe? Je leest het in dit plan.

Koning Willem II Kazerne

Start werkzaamheden

In december 2020 is gestart met de sloop van de gebouwen die niet behouden blijven in de ontwikkeling van het gebied. Deze ontwikkelingen rondom het gebied zullen het komende jaar flink doorzetten. Naar verwachting gaan de eerste woningen begin 2022 in de verkoop. De eerste bouwwerkzaamheden voor de nieuwbouw starten rond de zomer van 2022. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor meer informatie via deze website!

Koning Willem II Kazerne

Meer over het gebied Stappegoor

Stappegoor is een veelzijdig gebied in Tilburg-Zuid dat volop in ontwikkeling is. Stappegoor heeft alles: je kunt er sporten, eten & drinken, wonen, leren en recreëren. Houd onze kanalen in de gaten voor updates over het Stappegoorgebied.

Eerder schreven we deze artikelen over Stappegoor.