De Korte Heuvel krijgt eigen steakrestaurant: Mr.Meat opent in juli de deuren!

De Korte Heuvel heeft er vanaf begin juli een nieuw steakrestaurant bij. Althans, als de verbouwing volgens planning verloopt. De jonge horecaondernemer Stijn Mulder opent hier zijn eerste restaurant met de naam Mr.Meat. Een grillrestaurant waar je terecht kunt voor een perfect stuk vlees, vis en andere lekkere gerechten. “Het is heel spannend, maar ik heb er enorm veel zin in. Er gaat een droom in vervulling.”

Stijn is pas 21 jaar, maar heeft al zeven jaar ervaring in de horeca. Zowel in de keuken als bediening leerde hij de kneepjes van het vak. Daarnaast komt hij uit een échte horecafamilie. “Mijn ouders hadden vroeger een restaurant en hotel. Momenteel hebben ze een wijngroothandel waarmee ze fantastische wijnen leveren aan de horeca. Ook in Tilburg.”

Via de connecties vanuit de wijngroothandel van zijn ouders, vond Stijn zijn gedroomde pand voor zijn eerste horecazaak. “Giel van RAK, Hooked en De Belinda hoorde van mijn plannen en tipte me dat het pand van Ribsfactory te koop stond. Toen ging het ineens snel. Vorige week kregen we de sleutel en nu gaan we de komende maand verbouwen. Want hoewel de zaak er prachtig uitziet, willen we het toch een eigen look & feel geven.”

Zo worden de biertanks bij de entree vervangen door een mooie kast waar de beste stukken vlees worden gepresenteerd, komt er beneden een open keuken waar de keukenbrigade straks staat te grillen en wordt het interieur robuust, huiselijk en warm. Ook worden de muren geschilderd en de banken van de verschillende zitjes opnieuw gestoffeerd. “Je herkent de zaak straks niet meer terug.”

‘Toegankelijk voor iedereen en met een showelement’

Stijn komt uit Oosterhout en heeft bewust gekozen voor Tilburg als stad om Mr.Meat te openen. “Tilburg heeft pas één steakhouse. Als je dat vergelijkt met andere steden, is dat vrij weinig.” Toch wil Stijn dingen net wat anders aanpakken dan andere steakrestaurants. “Ik wil dat mensen hier écht een avondje uit ervaren en her en der een showelement toevoegen. Denk aan livemuziek of de bediening die de verschillende stukken vlees komt presenteren en er uitleg over geeft alvorens je het bestelt.”

Mr.Meat wordt een avondzaak die zes dagen per week is geopend voor diner. “Wat je hier zeker moet proeven? De ribeye vind ik echt top. Maar we werken met kwalitatieve vleesproducten dus er is voor ieder wat wils op de kaart te vinden. Ik vind het ook belangrijk dat onze chef-kok de vrijheid krijgt om te maken wat hij leuk vindt. Dus ik ben ook benieuwd waar hij ons mee gaat verrassen.”

Bij Mr.Meat kun je straks a-la-carte eten. “We hebben voor-, hoofd- en nagerechten op de kaart staan, dus het leukste is als mensen straks kiezen voor een driegangenmenu. Dan heb je echt de full experience. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker een stukje vlees of vis komen eten. Uiteindelijk vind ik het belangrijk dat we toegankelijk zijn voor iedereen.”

‘Trots hoe hij het doet!’

Ook vader Marc, eigenaar van All About Wine kijkt uit naar de opening. “Ik ben ontzettend trots op Stijn. Hij is pas 21 jaar, maar als je ziet hoe hij het doet, kan ik niet anders dan hem daar de complimenten voor geven. Van de financiering tot de verbouwing: hij heeft alles helemaal zelf geregeld. Een enorme uitdaging, maar daar kun je als vader alleen maar trots op zijn.”

Stijn is vooral ook heel erg blij met de hulp die hij krijgt. “Natuurlijk heb ik verschillende mensen die me helpen. Ik ben vooral van de praktijk, maar mijn moeder helpt me bijvoorbeeld ook ontzettend met het interieur.”

Meer informatie

Mr.Meat opent – als de verbouwing volgens planning verloopt – begin juli de deuren aan de Korte Heuvel. Je vindt ze op nummer 49 in het pand waar voorheen Ribsfactory was gevestigd. Wil je meer informatie? Check dan vooral even de website.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg Mr.Meat dan op Instagram en Facebook.