De leukste carnavalsfeestjes in Tilburg deze week

Misschien heb je het nog niet helemaal op je netvlies maar over een krappe vier weken wordt Tilburg omgetoverd naar Kruikenstad. Carnaval staat dan op het programma en dit betekent dat de warming-up van Carnaval 2016 nu al is begonnen. Ook deze week zijn er verschillende carnavalsfeestjes in Tilburg. Lees verder.

[adrotate group="2"]

Kènder waogeslouwe

Afgelopen weekend konden we al een kijkje nemen bij de Bouwhal van de Carnavalsvereniging voor een sneak preview van D’n Opstoet dit jaar. Nu is het de beurt aan de kinderen. Kènder van Tilburgse basisscholen worden donderdag (14 januari) uitgenodigd in de Bouwhal.

Ook zij krijgen alvast een voorproefje op D’n Opstoet en uiteraard uitleg over de tijd en moeite die de bouw van een praalwagen kost. Het einddoel is om jonge kruikjes al vroeg bij het carnavalsfeest te betrekken.

Klûnen op de Korte Heuvel

Voor het tweede jaar op rij wordt ook dit jaar de Tilburgse Klûntocht georganiseerd op de Korte Heuvel. Vorig jaar kwamen er al enkele honderden feestvierders op het evenement af. Het ultieme doel is dat binnen een aantal jaar de Korte Heuvel bomvol staat met feestvierders tijdens de Tilburgse Klûntocht.

Zondag worden elf horecagelegenheden aan de Korte Heuvel omgetoverd tot Friese Steden. De bedoeling is dat je met je stempelkaart alle horecagelegenheden bezoekt en hier een drankje drinkt. Uiteindelijk kun je met een volle stempelkaart een button ophalen die je op je kiel kunt prikken. Uiteraard wordt er voor carnavaleske aankleding en verschillende dwèèlorkesten gezorgd. Klûnen op de Korte Heuvel start om 13:30 uur.

Klûntocht Tilburg
Klûnen op de Korte Heuvel in 2015

Pinnekesmiddag bij Café de Slijterij

Gelijk met de Tilburgse Klûntocht: pinnekesmiddag bij Café de Slijterij aan de Korte Heuvel. Dit feestje wordt speciaal voor de gasten van De Slijterij georganiseerd door CV Gin Gezéék. Je kunt vier uur lang genieten van carnavaleske muziek en voor culinaire pinnekes wordt gezorgd. Denk hierbij aan satéprikkers, cocktailprikkers enzovoorts. Het feestje begint om 15:00 uur.

Alles over carnaval in Tilburg

Carnaval Tilburg
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van carnaval in Tilburg…de grootste online opstoet van Kruikenstad!