De leukste feestjes tijdens Koningsnacht in Tilburg

Heb je plannen om Tilburg tijdens Koningsnacht en Koningsdag te verlaten? Dan zou ik je plannen nog niet bevestigen want na het lezen van dit artikel weten wij zeker dat je in Tilburg wilt blijven. Want ook dit jaar is er weer enorm veel te doen tijdens Koningsnacht. 

Voordat we op gaan sommen waar jij met je vrienden, familie en kennissen Koningsnacht kunt vieren, eerst wat praktische informatie. Zo hebben wij de wegomleidingen, bereikbaarheid van de binnenstad en de openingstijden van de winkels op een rijtje gezet.

Tilburg Zingt

Tijdens Koningsnacht verwacht de organisatie van Tilburg Zingt zo’n 15.000 Oranje feestvierders op de Schouwburgring. Tijdens het grootste meezingevenement van Nederland presenteren Rogier van Oosterhout en Marc Meeuwis vijftig nummers die we massaal gaan meezingen.

Het evenemententerrein gaat om 18:00 uur open en om stipt 20:00 uur start de playlist met het Tilburgs volkslied. Om 00:30 uur draait de DJ nog een halfuurtje verder voordat de feestjes zich voortzetten in de rest van de binnenstad.

Meer feestjes tijdens Koningsnacht Tilburg

Heb jij een hekel aan meezingen met verschillende liedjes? Er is natuurlijk nog veel meer te doen;

 • Buitengewoon op de Korte Heuvel; van 20:00 – 02:00 uur kun je heerlijk dansen tijdens het gratis buitenfestival. De line-up liegt er met namen als Puinhoop Kollektiv, Flamboyant, Kriss One en Rugged niet om.
 • Guilty Pleasures op het Piusplein; er wordt een buitenpodium op het Piusplein geplaatst. De lekkerste en foutste nummers uit de jaren 90 komen zeker voorbij.
 • Koningsnacht in de Stadhuisstraat; verschillende DJ’s draaien vanaf 19:30 uur in een van de gezelligste straatjes van Tilburg. Toegang is gratis.
 • Koningsnacht in de Oranjestraat; tussen 18:00 – 04:00 uur kun je genieten van de lekkerste techno en deephouse. Toegang is gratis.
 • Op de Bollefooi: van 22:00 – 04:00 uur draaien Unofficial Milo en Franky2times samen een zes uur durende set in Café Bolle. Toegang is gratis.
 • Machinekamer in Club Smederij; van 22:00 – 04:00 uur ga je los op fijne techno, house, minimal en tropical. Vergeet geen kaartje aan te schaffen.
 • Soepel in Studio; met hele fijne DJ’s, lekkere cocktails en een toplocatie belooft dit een feestje te worden zoals we die van Soepel kunnen verwachten. Een kaartje kost maar €4,-.
 • Poppodium 013; een aantal techno-grootheden zorgen voor een hele goede Koningsnacht in de poptempel van Tilburg.
 • De Lollipop; na Tilburg Zingt kun je letterlijke de kroeg inrollen. DJ Kevv maakt er een grandioze partynight van. Toegang is gratis.
 • Extase; je kunt lekker dansen en swingen met coverband The Tuesdays en Inges. Toegang is gratis.
 • Feestcafé de Prins; tijdens Koningsnacht zorgt DJ Stefun voor de lekkerste plaatjes en kun je radje draaien, borrels drinken en je favoriete platen meezingen.

Wil je meer informatie over Koningsnacht en Koningsdag in Tilburg? We hebben een speciale pagina ingericht waar je alles kunt vinden.