logo

De Meedoenregeling is weer van start gegaan! Elke Tilburger kan deelnemen aan leuke activiteiten

Meedoenregeling is van start gegaan

De Gemeente Tilburg is weer begonnen met de Meedoenregeling. Zo kan elke Tilburger meedoen aan leuke, leerzame of gezonde activiteiten. Ook als je minder te besteden hebt. Alle gezinsleden kunnen een keus maken uit diverse activiteiten ter waarde van €100 per gezinslid. Het budget van 2022 is geldig tot en met 31 december. Kom jij in aanmerking? Lees snel verder.

Meedoenregeling 2022

Heb jij volgens gegevens van de gemeente recht op de regeling, dan krijg je begin januari een brief van de gemeente. Heb je op 11 januari 2022 nog geen brief ontvangen? Bezoek dan op 12 januari deze pagina om de Meedoenregeling aan te vragen.

Voorwaarden Meedoenregeling

  • Je bent inwoner van de gemeente Tilburg;
  • Je hebt (samen met uw partner) een netto-inkomen tot 120% van het bijstandsniveau;
  • Je hebt (samen) niet meer vermogen dan toegestaan (bijvoorbeeld een auto of spaargeld);
  • Je volgt geen voltijd/deeltijd MBO, HBO of studie aan de Universiteit. Voor niet-studerende gezinsleden kunt u de regeling wel aanvragen.

Waarom niet voor studenten?

Studeer jij aan MBO, HBO of de Universiteit? Dan hebt je geen recht op de Meedoenregeling. Studenten krijgen namelijk al de mogelijkheid om mee te doen aan verschillende activiteiten. Niet studerende gezinsleden kunnen wel recht hebben op de Meedoenregeling. Je kan de regeling dus wel aanvragen voor jouw gezinsleden.

Aanvragen Meedoenregeling

Om de Meedoenregeling aan te vragen ga je naar de website van Gemeente Tilburg. Voor hulp bij het aanvragen van de Meedoenregeling kun je zonder afspraak naar het spreekuur van de Formulierenhulp Dichtbij.