De meest onontdekte plekken van Nederland voor vakantie

Op vakantie? Veel mensen trekken momenteel minder naar het buitenland en gaan juist op zoek naar leuke vakantieparken in eigen land. Nederland heeft namelijk ook veel prachtige plekken te bieden. Maar wat zijn eigenlijk de meest onontdekte plekken van Nederland? Wij zochten het voor je uit en hebben een aantal bijzondere plekken voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie en kies de plek uit die jij graag wilt ontdekken.

Geschreven door en bijdrage van: Lequal

Tilburg

Weliswaar niet onontdekt, maar zeker een prachtige stad om te bezoeken is Tilburg. In deze stad staat gezelligheid centraal. Wil je veel van deze stad zien, dan kun je dit het beste wandelend of fietsend doen. Ga naar de Piushaven, bezoek de leuke winkeltjes die deze stad te bieden heeft en strijk neer op een terrasje voor heerlijke hapjes en drankjes. Als je graag een weekendje op vakantie gaat, is Tilburg de stad waar je moet zijn.

Westerwolde

Ga je op vakantie Nederland, dan moet je zeker eens naar Westerwolde in Groningen gaan. Deze plek is namelijk zeker een bezoekje waard. Zo bestaat Westerwolde uit de prachtige dorpen Ter Apel en Wedde. En wist je dat het klooster in ter Apel zelfs in de top 100 van de UNESCO-lijst van objecten in Nederland staat? Als je graag in de natuur bent, kom je in Westerwolde zeker aan je trekken. De mooie fiets- en wandelroutes zijn zeer ontspannend.

Naarden-Vesting

Naarden-Vesting is werkelijk prachtig om naartoe te gaan. Dit is het met vestingwallen ommuurde gedeelte van Naarden. Een aanrader onder de bezienswaardigheden is het Vestingmuseum en de prachtige klinkerstraatjes in de stad. Ben je een liefhebber van wandelen? Loop dan een rondje over de stadswallen. En ben je in Naarden-Vesting, dan moet je ook zeker Laren, Blaricum of Muiden bezoeken.

Marker Wadden

De Marker Wadden liggen in het Markermeer, wat je kunt vinden tussen Flevoland en Noord-Holland. Dit stukje natuurgebied is werkelijk uniek en zeker de moeite waard om te bezoeken. De eilanden zijn nog gedeeltelijk in aanleg, maar je kunt al volop genieten van de natuur en de prachtige stranden. Ga wandelen langs de uitgestrekte wandelpaden die Marker Wadden kent of ga eens mee met een gids.

Je weet nu precies welke plekken in Nederland nog vrijwel onontdekt zijn en je zeker eens moet bezoeken. Heb jij al een keuze kunnen maken?