De metamorfose van Gianotten Mutsaers

Een klein jaar geleden nam Gianotten Mutsaers de boekenwinkel van het failliete Polare over. Na de overname onderging de boekhandel een kleine metamorfose, afgelopen maand werd Gianotten Mutsaers grondig verbouwd. Wij waren benieuwd naar het nieuwe uiterlijk en spraken met mede-eigenaar Ruud Mutsaers.

Visie

“Het was mooi. Maar het paste niet bij het concept dat wij voor ogen hebben. Het was stijf en strak”, vertelt Ruud over het uiterlijk van de Polare winkel. Ruud en zijn moeder Marlous besloten Beers Brickworks in te schakelen, nadat bleek dat zij uitzonderlijk goed werk verricht hadden bij Villa Pastorie.

gianottencollage

Ontwerp

Het idee achter de verbouwing was om meer een eenheid te creëren, tussen boekenwinkel en koffiehoek. Belangrijkste kernpunt was om het huiselijke gevoel over te brengen op de bezoeker. Dit is terug te zien aan de warme uitstraling van de winkel, waarin kleine ‘huiskamertjes’ gecreëerd zijn. Hierdoor wordt je uitgenodigd om wat te drinken en kun je rustig nadenken over je aankoop. Het tweede deel van het verbouwingsplan staat nog in de steigers. Eén van de plannen is om een terras buiten de winkel in de Emmapassage te creëren.

Boekenweek

Gianotten Mutsaers heeft er voor gezorgd dat de winkel speciaal voor de Boekenweek gereed was. Dat is dan ook direct te merken, het is drukker dan normaal. “Mensen raken geïnspireerd om meer te lezen tijdens deze week”, vertelt Ruud. Ook zijn er veel verzamelaars van het Boekenweekgeschenk, deze groep koopt speciaal een boek voor deze aangelegenheid. Speciaal voor de Boekenweek komt Dimitri Verhulst op vrijdag 13 maart tussen 14:00 en 16:00 boeken signeren.