8x de mooiste parken in Tilburg

parken in Tilburg

Tilburg staat bekend om de fijne sfeergebieden zoals het Dwaalgebied, de Spoorzone en de Piushaven en een bruisende binnenstad. Maar soms is het ook lekker om een park op te zoeken. Want natuur heeft Tilburg ook te bieden. Pak ook eens je picknickmand gevuld met biertjes, wijntjes, verse boterhammen en een kleedje en bezoek één van de mooie parken in Tilburg.

Spoorpark

Met het Spoorpark kreeg Tilburg er een nieuwe hotspot bij. Een heerlijk park met onder anderen een skatebaan, een basketbalveld, de stadscamping en natuurlijk het T-Huis. Natuurlijk kan je ook gewoon met je picknickleed, lekkere hapjes en ijskoude drankjes genieten van een heerlijke zonnige dag in het Spoorpark.

Muzentuin

Achter de schouwburg ligt een mooi parkje waar je lekker kan relaxen. Met lekker weer zul je merken dat er een creatieve sfeer hangt doordat het park zich bevind tussen Theaters Tilburg en de Fontys Hogeschool van Kunsten.

Interpolistuin

Achter het gebouw van Interpolis is een prachtig park gelegen. Zodra het lekker weer is, kun je er fijn vertoeven. Muziekje op, hapje en drankje mee en lekker in de zon liggen. Het park is gratis toegankelijk.

Stadspark

Het Stadspark bij de Oude Dijk is een aanrader als je van een potje voetballen houdt. Met een Johan Cruiff veldje is het Stadspark in Tilburg een broeiplaats voor menig voetbaltalent. Tilburgse talenten als Virgil Misidjan en Kemy Agustien trapten en trappen hier nog steeds een balletje. Ook om te relaxen is het Stadspark een fijne plek net buiten de bruisende binnenstad.

Kromhoutpark

Tussen de Bredaseweg en de Korvel kun je jezelf fijn terugtrekken in het Kromhoutpark. Een grote vijver, bankjes om op te relaxen, een voetbalveldje voor de kids, een klimtoren en slechts vijf minuten verwijderd van de binnenstad.

Leijpark

Hardlopen, wandelen of de hond uitlaten, het kan er allemaal. Het Leijpark is een uitstekende spot om gezellig met je vrienden te chillen. Picknickkleed mee, lekkere hapjes, koude drankjes en jouw zomerdag is compleet.

Wilhelminapark

Even tot rust komen net buiten het centrum? Dan kun je ook naar het Wilhelminapark. Onze tip: neem een kleedje mee en ga lekker langs het water liggen met je ogen dicht. Met het geluid van de fontein, wind door de bomen en de vogels kom je lekker tot rust.

Reeshofpark

Met meer dan 40.000 inwoners heeft de Reeshof natuurlijk een mooi park. Met een mooie visvijver, Johan Cruijff Court, skatepark, urban fitnessapparaten en evenementen is er genoeg te doen in het Reeshofpark. Met een grote speeltuin en een specialist in ijsjes zijn de kids ook helemaal in hun nopjes.

Meer natuur in Tilburg

Wandelbos

Met lekker weer is het heerlijk om met kinderen en/of honden richting het Wandelbos te gaan. Wandelen of lekker naar de speeltuin en vervolgens (als het weer open is) afsluiten bij kinderboerderij de Zeven Geitjes. Wil je door het leven als favoriete opa of oma? Dan bevelen we zeker het Wandelbos aan.

Oude Warande

Met mooie hardlooproutes midden in de natuur is de Oude Warande het walhalla voor hardlopers. Het is dan ook niet voor niets dat de Warandeloop in dit gebied wordt georganiseerd. Relaxen en op je gemakje een drankje doen kan ook in de Oude Warande. Bij Grotto kun je tijdens de wandeling helemaal tot rust komen.

Moerenburg

Je rust zoeken aan de rand van Tilburg? Dan is de Moerenburg zeker de moeite waard. Tip van de redactie: ga er ’s ochtends eens naartoe om je dag al hardlopend goed te beginnen.