Theater De Nieuwe Vorst lanceert Vorst in de Zomer: een zomerprogramma vol verrassingen in het Dwaalgebied

De Nieuwe Vorst

De Nieuwe Vorst in het Dwaalgebied is gigantisch blij dat ze weer open mogen. En dus zijn ze ook trots dat ze een prachtig zomerprogramma kunnen presenteren. Wat je kunt verwachten? Van dansvoorstellingen, makers sessies, audioperformances tot voorleesavonden: deze zomer is De Nieuwe Vorst weer jouw hotspot voor een flinke dosis inspiratie en creativiteit. In de Willem-II straat in Tilburg – verborgen in een historische villa – vind je het prachtige theater De Nieuwe Vorst. Wist je trouwens dat De Nieuwe Vorst ook een heerlijke binnentuin heeft? Daar kun je de komende maanden genieten van intieme zomeravonden.

Aftrap van het programma

Eind juni maakte De Nieuwe Vorst haar zomerprogrammering bekend. Deze wordt 8 juli afgetrapt met KRAAK: De Zomer, waar jonge schrijvers het theater overnemen. Dinsdag 13 juli vindt de première van Last Resistance plaats: een prachtige dansvoorstelling van Annemijn Rijk. Vervolgens strijkt Stadsfestival Murf/Murw neer bij De Nieuwe Vorst. Dan dient het theater voor een weekend lang als experimentele vrijplaats vol muziek, film, beeldende kunst, performance en theater.

Mooie eerste weken, maar ook daarna kun jij je volop laten verrassen bij De Nieuwe Vorst. Zo mag je ook ‘Jezebel’ half augustus niet missen: deze dansvoorstelling gaat over ‘video vixen’, een vrouwelijk model dat eind jaren 90 en begin 2000 verscheen in hiphop-videoclips. Of laat je verrassen door Mount Average, een voorstelling door Julian Hetzel.

Meer dan alleen theater

Naast een klassieke programmering met theater en dans, biedt De Nieuwe Vorst ook verrassende andere creatieve avondinvullingen. Zo staan er elke week avonden gepland waar nieuwe makers hun werk laten zien. Er worden verschillende Makers Sessies georganiseerd in samenwerking met Makershuis Tilburg. Zes woensdagavonden vind je in de knusse tuin van het theater allerlei performances van lokale makers met een klein publiek en onder het genot van een drankje.

Verder strijkt Expeditie Cement neer in De Nieuwe Vorst. Bijna ieder weekend voeren jonge makers – die normaal op Festival Cement zouden staan – je tijdens bijzondere voorstellingen langs nieuwe kronkelwegen en kleine sluiproutes.

Een andere verfrissende activiteit in het programma is Kort & Laat. Op zes avonden (dinsdag 20 juli t/m dinsdag 24 augustus) leest een intiem gezelschap elkaar voor, wederom in de mooie binnentuin. “Drankje bij de hand en je ogen gesloten; luisterend naar de mooiste korte verhalen, waan je je even in een andere wereld.”

Volledige programma

Nieuwsgierig naar meer? Het volledige programma van De Nieuwe Vorst vind je hier. Daar bestel je ook gelijk tickets voor je favoriete stuk of avond.