De Oliemeulen in het teken van biodiversiteit

de Oliemeulen

Al jaren staat Dierenpark De Oliemeulen bekend als vreemdste dierenpark van Nederland. Vanaf de meivakantie (25 april) t/m het laatste weekeind van mei kun je in Dierenpark De Oliemeulen op zoek gaan naar MEI. Binnen dit thema worden diverse vreemde dieren uitgelicht in hun kunnen of bijzondere eigenschappen.

De maand mei staat bij Dierenpark De Oliemeulen jaarlijks in het teken van de Biodiversiteit (verscheidenheid aan dieren en planten), met dit jaar als thema: ‘vind jij MEI vreemd?’. In ‘het vreemdste dierenpark van Nederland’ zijn circa 160  verschillende bijzondere exoten te zien. Al deze dieren zijn uniek en hebben veelal hun eigen specifieke kenmerken en/of eigenschappen.

de oliemeulen

Je staat er niet altijd bij stil of ziet het niet gebeuren, maar dieren hebben vaak de meest briljante, unieke en eigenzinnige oplossingen gevonden die belangrijk zijn voor hun bestaan. Voor hen is het gewoon, voor ons lijkt het soms een beetje vreemd. Wij mensen zijn ons dan ook niet altijd bewust van de wonderen der natuur. Door middel van een uitdagende speurtocht krijgen jong en oud de kans om MEI te ontdekken in De Oliemeulen.

Wil jij ook graag weten welk dier zich graag insmeert met prei? Ben jij nieuwsgierig welk dier door zijn prachtige camouflage juist zijn doel voorbij gaat of ben jij benieuwd of jij net zo behendig bent als onze dieren? Breng dan een bezoekje aan Dierenpark De Oliemeulen in de periode van 25 april t/m 31 mei 2015. De Oliemeulen is dagelijks geopend van 10:00-18:00 uur en nog altijd gevestigd aan de Reitse Hoevenstraat 30 in Tilburg. Voor meer informatie kijk op www.oliemeulen.nl of bel met 013-463 00 26