De Pont Kunstclub: “Heilig boontje” voor kinderen van 7 tot 12 jaar

Veel mensen geloven in goden en heiligen. In tijden van nood of verdriet kan een afbeelding van een heilige steun geven. Heiligen worden meestal afgebeeld met een voorwerp of dier. Bijvoorbeeld met een sleutel of een draak zoals bij Petrus en Joris. Maar hoe zien de heiligen er nu zelf eigenlijk uit?

De Nederlandse kunstenaar Peer Veneman heeft daar wel een idee over. In het museum bekijken we zijn werk op de tentoonstelling “zeven deugden en enkele heiligen”. Aan de muur zien we hele grote werken. Het lijkt wel alsof ze zijn geborduurd. En we zien 7 beelden. Die maakte de kunstenaar eerst van piepschuim, plakband en touw en daarna werden van brons. En de beelden zijn ongeveer even groot als jij!
 
De Kunstclub kijkt naar het werk van Peer Veneman en naar het werk van andere kunstenaars. We onderzoeken de deugden, goden en heiligen in het museum.
Volgens gaan we in het Atelier van De Pont zelf aan de slag met piepschuim, verf, plakband en touwtjes. Iedereen maakt een eigen kunstwerk die je mee naar huis kunt nemen!

De “heilig boontje” Kunstclub vindt plaats op woensdag 14 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur in museum De Pont. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen zich voor 5 euro inschrijven bij het secretariaat van De Pont, telefoonnummer 013-5438300. Materiaal, limonade en koek zijn hierbij inbegrepen. 

De volgende kunstclub bijeenkomst vindt plaats in november. Kijk op de website en schrijf je in voor de Kunstclub nieuwsbrief!