De Prins Charming van de Tilburgse horecawereld.

Arm in arm strompelde ik met mijn moeder door de straten van Tilburg, toen onze aandacht plots getrokken werd door een prachtig pand. Ik waande me in betoverende sferen na één blik op dit schitterende witte paleisje en was vol verwachting over de magische taferelen die ik binnen tegen zou kunnen komen. Geheel impulsief openden we de grote zwarte poort naar de sprookjeswereld, puur uit nieuwsgierigheid voor wat ons te wachten stond.. 

Eenmaal binnen werden we verwelkomd door zachte, warme kleuren en een lieflijk interieur. De bruine en oranje tinten, de klassieke wandversieringen en de opmerkelijke details gaven me het gevoel alsof ik thuis kwam. Dit was duidelijk niet de magie die ik bij binnenkomst voor ogen had, maar het gevoel hebben thuis te komen is al een heel sprookje op zich!

“Geheel impulsief openden we de grote zwarte poort naar de sprookjeswereld..”

De muren waren opgefleurd met variërende objecten; van sierlijke lijsten tot een in de muur gedeponeerde vissenkom. De aanwezige werknemers beleefden er duidelijk plezier aan om de Koninklijke klanten het naar hun zin te maken en ook het voedsel was verrukkelijk! Dit fijne eettentje is overduidelijk de Prins Charming van de Tilburgse horecawereld en heeft zijn naam dan ook hartstikke verdiend. 
 
En dit is nog niet alles, Prins Heerlijk is namelijk veel meer dan hetgeen ik zojuist beschreven heb! Niet alleen de aankleding, maar ook de invulling van de staf is perfect geregeld. Prins Heerlijk is een leerwerkbedrijf. Dit wil in dit geval zeggen dat er ruimte is voor gemotiveerde leerlingen van het speciaal onderwijs, het praktijkonderwijs of het VMBO die hier – mochten ze daar behoefte aan hebben – opgeleid kunnen worden tot horecamedewerker.

De nu in het restaurant werkzame studenten zijn hier terecht gekomen via de stichting ‘BUITENGEWOON leren en werken’. Deze stichting richt zich op jongeren die door verschillende oorzaken weinig kans maken op de arbeidsmarkt, terwijl ze wel degelijk een kans verdienen. De jongeren in Prins Heerlijk worden begeleid, opgeleid en waar nodig ondersteund, tot ze functioneren als horecamedewerkers met veel zelfvertrouwen en bijzonder veel vaardigheden.
 
Ook dit initiatief is naar mijn mening een waar sprookje te noemen. De samenwerking van Prins Heerlijk en de stichting heeft geleid tot een prachtig verhaal met een mooi begin en een schitterend maar tegelijkertijd ook erg open ‘einde’. En iedereen leefde nog lang en gelukkig..
 
Geertje van de Wal

Meer info over studeren, studie, opleiding, evenementen, uitgaan etc. in Tilburg? Check www.tilburgisthuis.nl