De Reeshof krijgt een sport-bso

sport-bso

Op maandag 20 augustus, de eerste schooldag na de zomervakantie, starten de eerste Reeshofse kinderen op hun nieuwe sport-bso. Deze buitenschoolse opvang van Kinderstad werkt samen met alle scholen in de Reeshof. Naast een eigen boerderij-bso, genaamd Reeshoeve, krijgt de Reeshof nu dus ook een eigen sport-bso.

Van klimwand tot mindfulness

Sport-bso Reeshof krijgt uitgebreide sportfaciliteiten zowel binnen als buiten. Daarbij is rekening gehouden met zowel de ruimte als de activiteiten voor zowel jonge als de wat oudere kinderen. De onderbouw (4 tot 7 jaar) krijgt een eigen gymzaal waar diverse sport- en spelactiviteiten worden aangeboden. Daarnaast krijgen ze eigen bso-ruimtes, waaronder een grote leefkeuken en ‘huiskamer’.

De bovenbouwkinderen (vanaf 7 jaar) kunnen terecht in een grote sportruimte met klimwand; zij krijgen onder andere ook een grote leefkeuken en zelfs een speciale mindfulnessruimte. Buiten is er veel ruimte en kan er door jong en oud onder meer gehockeyd worden op de kunstgrasvelden.

Zwemles, en een bioscoop in een sport-bso?

De nieuwe sport-bso start ook met het aanbieden van zwemles in het gemeentelijke zwembad in de Reeshof. Daarnaast krijgt de nieuwe sport-bso een eigen bioscoopruimte. Want op een sport-bso wordt niet van einde school tot 19:00 uur gesport. Er moet natuurlijk ook tijd en ruimte zijn om te kunnen chillen met je vrienden. En waar kan dat beter dan in je eigen bso-bioscoop? Een heerlijke afwisseling tussen schooltijd en sportieve activiteiten na school.

Alleen voor sportieve kinderen?

Je moet vast heel sportief zijn voor een sport-bso? Nee hoor, helemaal niet. Deze buitenschoolse opvang is er voor alle kinderen die het fijn vinden om actief bezig te zijn. Er worden veel activiteiten aangeboden op het gebied van sport én spel, maar heb je een keer geen zin of wil je even lekker luieren, dan kan dat dus ook. Het is de vrije tijd van kinderen en niks moet.

De aanmeldingen gaan hard. Wil je je (kind) aanmelden voor deze bso aan de Bladelstraat 3, dan kan dat via de website van Kinderstad. Met vragen kunnen ouders terecht bij Wout Jansen, directeur: w.jansen@kinderstadtilburg.nl.