De Rooi Pannen-leerlingen voor goede doel

De Rooi Pannen in actie voor Serious Request en Voedselbank

Leerlingen van de opleiding Marketing, communicatie en evenementen van De Rooi Pannen Tilburg hebben maar liefst € 11.351,40 opgehaald voor 3FM Serious Request. Eerste-, tweede- en derdejaarsleerlingen organiseerden in de afgelopen tien dagen maar liefst 58 evenementen en acties om zoveel mogelijk geld op te halen. Het streefbedrag van € 5.000,- was na een week al ruimschoots overtroffen. Ook de VMBO-leerlingen zaten niet stil. Zij verzamelden een karrenvracht aan producten voor de Voedselbank.

Van benefietconcerten tot voetbaltoernooitjes en van talentenshows tot theatervoorstellingen en bingo. Met man en macht probeerden de leerlingen hun grote diversiteit aan acties aan de man te brengen voor Serious Request. Het meeste geld kwam binnen door verschillende feesten in o.a. Dongen, Tilburg en Heeze. Daarbij ging de kaartverkoop in zijn geheel naar Serieus Request of werd een gedeelte van de drankomzet gedoneerd. Leerlingen zijn heel enthousiast bezig geweest met de communicatie om zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Zo wierpen de lessen op school meteen hun vruchten af en konden de leerlingen ervaren hoe belangrijk marketing en communicatie is.

Radio 3FM
De acties van onze leerlingen bleven ook bij 3FM niet onopgemerkt. Namens de radiozender kwamen ze samen met Guus Meeuwis langs bij twee derdejaarsleerlingen. Renée Wellerd werd geïnterviewd over haar carwash-actie waarmee ze ruim € 450,- binnenhaalde. Stijn de Vaan haalde met zijn vrijgezellenveiling ruim € 2.000,- op. Mede door de serenade van Guus Meeuwis die hij mocht veilen, kwam hij tot zo’n hoog bedrag. Een ander opvallend evenement, was de Ladies Night in Tilburg. Drie eerstejaarsmeiden boorden al hun contacten aan voor een volwaardige avond. Met sieradenkraampjes, cupcakes, make-upworkshops en een modeshow haalden de dames ruim
€ 300,- op.

Voedselbank
De vierdejaarsleerlingen van VMBO Tilburg hebben zich ingespannen voor de voedselbank. Het begon met een rondleiding en uitleg over hoe de voedselbank werkt. Hierdoor wijzer geworden, ontwikkelden zij plannen om flink in te zamelen. Ze vroegen familie en vrienden eens goed in de kelderkast te kijken en ook de docenten van de school ontkwamen er natuurlijk niet aan. Op 18 en 19 december benaderden ze bezoekers van Winkelcentrum De Rooi Pannen met de vraag om tijdens het boodschappen doen even aan hen te denken. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. Stichting Tilburgse Voedselbank heeft de etenswaren dankbaar in ontvangst genomen.