De afdeling MBO Horeca van De Rooi Pannen Tilburg serveert van 12 tot en met 16 oktober in haar restaurants aan de Dr. Ahausstraat 1 een bijzondere, heerlijke en eerlijke wereldmaaltijd. Samen met Switch besteden de leerlingen op deze manier aandacht aan Wereldvoedseldag (16 oktober) en aan de ongelijke verdeling van voedsel in de wereld. Het publiek kan intekenen voor een lunch en/of diner.

In dit kader worden een week lang bijzondere maaltijden geserveerd. De leerling-koks en -bediening bereiden en serveren een eerlijke maaltijd in de smaakvolle ambiance van de restaurants van De Rooi Pannen. Ze verzorgen een driegangenlunch of -diner dat gebaseerd is op de hoeveelheid voedsel die per persoon per dag beschikbaar is voor alle wereldburgers als we alles in de wereld eerlijk zouden verdelen. Gasten gaan beslist met een zeer gevulde maag van tafel!

Het menu

Voorgerecht

Stoofschotel van kikkererwten, gereserveerd met zuurdesembrood en wildekruidenpesto

Hoofdgerecht

Diklipharder met ‘bonne femme’ van seizoensgroenten

Dessert

Kastanje-walnotentaartje met karnemelkijs

Dit menu wordt geserveerd op de hieronder vermelde data:

Achtergrondinformatie

Dagelijks sterven 24.000 mensen aan ondervoeding en lijdt een miljard mensen honger. Dat is zo’n 14% procent van de wereldbevolking. En toch wordt wereldwijd genoeg voedsel geproduceerd om iedereen te kunnen voorzien. Om dit probleem onder de publieke aandacht te brengen, riepen de Verenigde Naties 16 oktober uit tot Wereldvoedseldag. Elk jaar wordt daar op deze dag in 150 landen aandacht aan besteed. In Tilburg onder meer door Switch en De Rooi Pannen.

Het project Wereldvoedseldag is een initiatief van Switch en wordt medegefinancierd door de gemeente Tilburg en de Provincie Noord-Brabant.

Meer informatie

Daarnaast organiseert de afdeling intern tal van activiteiten. De hele week staan de horecaopleidingen in het teken van maatschappelijk verantwoord ondernemen.