De Rooi Pannen voor derde jaar op rij beste mbo van Brabant

beste mbo

Scholengemeenschap De Rooi Pannen is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot de beste mbo-school van Noord-Brabant en op een na beste in heel Nederland. Dit blijkt uit de onlangs gepubliceerde Keuzegids Mbo 2020.

Ieder jaar vergelijkt de Keuzegids onderwijsinstellingen met elkaar, onder meer mbo-scholen. De kwaliteitsvergelijkingen van de Keuzegids zijn gebaseerd op studiesuccescijfers, studentenoordelen en de onderzoeksresultaten van de Inspectie van het Onderwijs. Na een tweede plaats in de algemene rangschikking in de categorie brede mbo-scholen. Voorgaande twee jaren heeft De Rooi Pannen zich een jaar later op die prachtige positie weten te handhaven.

Topopleidingen

De Rooi Pannen heeft daarnaast een aantal topopleidingen volgens de Keuzegids; opleidingen die tot de beste van het land behoren. Alle opleidingen van de afdeling Mbo Marketing & Evenementen hebben dit predicaat gekregen: Medewerker Marketing & communicatie, Medewerker Evenementenorganisatie en Commercieel dienstverlener. Ook drie opleidingen van de afdeling Mbo Handel & Ondernemen hebben dit predicaat ontvangen: Junior Accountmanager, Assistent-manager internationale handel en Vestigingsmanager internationale groothandel.

Over De Rooi Pannen

De Rooi Pannen biedt mbo-opleidingen aan op het gebied van handel & ondernemen, horeca, toerisme & recreatie, vormgeving en marketing & evenementen. Ze verzorgen onderwijs in drie verschillende Noord-Brabantse plaatsen: Tilburg, Eindhoven en Breda.

Het onderwijs van De Rooi Pannen is gebaseerd op drie pijlers:

  • Kleinschalige opzet: iedere afdeling heeft een eigen gebouw met eigen personeel, waardoor een student zich snel thuis voelt. Respect en aandacht voor elkaar vindt de school erg belangrijk.
  • Praktijkgericht onderwijs: alles wat een student leert, kan hij of zij direct toepassen in de échte hotels, winkels, restaurants, bakkerijen en evenementenbureaus. Daarnaast doen studenten ervaring op bij aansprekende stagebedrijven in binnen- en buitenland.
  • Ondernemende leerlingen: een juiste beroepshouding en op een goede manier met mensen omgaan is onmisbaar voor een succesvolle carrière. Voor de beroepen waarvoor zij opleiden, is vaak behoefte aan mensen met lef, die initiatief durven nemen en creatief en vernieuwend denken. Wij zorgen ervoor dat studenten zich ontwikkelen op deze vlakken.