Supertof: de skyline van Tilburg vereeuwigd aan je muur

Skyline van Tilburg

Na wereldsteden als Sydney en New York is Tilburg aan de beurt bij de gebroeders Klay. De twee (net afgestudeerde) studenten hebben een eigen bedrijfje opgezet in het lasersnijden van skylines. En dat vinden wij leuk, want dat betekent dat je de iconische skyline van de schôonste stad van ’t laand aan je muur kunt hangen.

De broers hebben verschillende Tilburgers gevraagd welke gebouwen er op de skyline te zien moesten zijn. De selectie uit de volgende gebouwen zijn hierop te zien: de Watertoren, het Koning Willem II Stadion, Westpoint, de Schouwburg, de Tilburgse kermis, het Stadhuis, Tilburg Centraal Station, de Heuvelse Kerk, de BeKa-schoorsteen, de Stadsheer, Interpolis en het TextielMuseum. De skyline van Tilburg is te verkrijgen in hout of kunststof en in verschillende afmetingen tot met 1.70 meter lang. De prijs varieert tussen de €60,- en €185,-. Extra leuk: zondag 23 april zijn ze ook te koop tijdens de Swan Market in de Tilburgse Spoorzone.

tilburg-hout
In het hout
kunststof
en in kunststof verkrijgbaar

Ontstaan

De mannen zijn per toeval op het idee gekomen om skylines uit te snijden. Ze waren op zoek naar een unieke skyline van New York voor aan de muur. Het enige wat ze vonden waren canvassen en schilderijen. Ook leuk, maar niet heel uniek vonden de broers. Dit bracht ze op het idee om het zelf te gaan maken en vanuit daar is de website laser-snijder.nl ontstaan. Chris (22) studeert technische bedrijfskunde en is Tim (24) in 2016 afgestudeerd op bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Inmiddels hebben de jongens een eigen werkplaats en eigen lasersnijders waarmee ze skylines maken van heel de wereld.