De Talk Reünie nu al The Talk of the Town

Het belooft een geweldige avond te worden, met veel oude bekenden en goede herinneringen! Tilburg.com sprak alvast met de DJ’s van weleer die zaterdag plaats zullen nemen achter de draaitafel.

Benieuwd naar de mooiste herinnering van DJ Thimbles of het favoriete drankje van DJ Bambi? Lees dan snel verder!

Bart Thimbles

Gedraaid in de Talk:
Als ik het goed heb van ongeveer 1986 tot 1994, bijna 7 jaar iedere vrijdag

Favoriete platen:

Favoriete drankje (typische Tilburgse vraag):
In die tijd nagenoeg niks. misschien een paar bier op de hele avond? Ik moest in control blijven. Je draaide in die tijd de hele avond. En ik was bloedserieus! whahha. Met priemende ogen als havik de zaal in de gaten houden. Nauwelijks tijd om te gaan pissen.

Wie was je grote voorbeeld en waarom?
Er waren weinig voorbeelden, want we maakten house daar ter plekke maar wat betreft mix technieken was Ben Liebrand de man. Toen wekelijks op de radio bij Veronica. Die is zeker van invloed geweest in hoe ik de eerste house party cd's mixte (samen met svenno koemans).

Meest memorabele Talk moment:
Dat je voelde dat in 87 en 88 new beat aansloeg. Dat we eigenhandig het ontstaan van house mee vormden. We speelden mee. Je had de Roxy en de IT in amsterdam, Nighttown in rotterdam en de Talk in Tilburg. Ik ging op stap in belgië – waar de voorloper van house genaamd new beat
ontstond-  en kocht platen in Antwerpen en Londen. En die brandden in m'n handen! Ik voelde dat hier iets gebeurde en dat ik er door mee moest gaan. Ook al was er eerst veel weerstand vanuit de Talk. Ze wilden natuurlijk liever dat ik disco bleef draaien. Die new beat was geen muziek en house al helemaal niet. Maar ik richtte me op een groepje gangmakers die het wel snapten en die groep werd groter en enthousiaster…  Lang verhaal kort: Zonder Talk geen Turn up the Bass. Turn up the Bass was een instant succes en is de meest verkochte dance verzamelaar van de jaren 90. Dubbel platina status en bijna altijd nummer 1. Denk aan aantallen tussen de 120.000 en 175.000 per editie.
In het prille begin -net voor house- gingen we met dansers/bezoekers uit de Talk die zich helemaal in new beat stijl kleedden en die specifiek dans onder de knie hadden naar de studios van oa de Vara en werd ik door de KRO radio gevolgd door belgië naar de bron van de new beat.

Uiteindelijk hebben we in 2008 en 2009 in de HMH de revival van Turn up the Bass gedaan. Nagenoeg volle bak. Toen heb ik nog wel eens gedacht aan de Talk en de kansen die ik daar kreeg.

Marvin Headly Binderhagel

Gedraaid in de Talk:
1994 – 1997

Favoriete platen:

Favoriete drankje (typische Tilburgse vraag): Baco! Nu nog steeds…maar nu de light versie:-)

Wie was je grote voorbeeld en waarom?
DJ Dimitri (Een echte DJ! De enige DJ die binnen 3 platen van soulfull naar harde tech kon draaien..met dezelfde intensiteit.. Poeh.. Eindbaas!)

Meest memorabele Talk moment:
De geur van vinyl in de booth…

Bart (Bambi) van Spaandonk

Gedraaid in de Talk:
1997 – 2003

Favoriete platen:

 Favoriete drankje: baco-light

Meest memorabele Talk moment: 
Teveel om op te noemen, maar vooral de avonden waar ik nieuwe platen “teste” (vaak nog niet eens officieel uit en/of verkrijgbaar – er was nog geen internet). De spanning als je hem opzette, de eerste 3 minuten, de climax en dan de ontlading; schreeuwende mensen die los gingen op de dansvloer en vervolgens kwamen vragen: Jezus man! Hoe heet deze plaat? Een nieuwe Talk hit was geboren!

Franklin de Groot

Gedraaid in de Talk:
1995-2002

Favoriete platen:

Favoriete drankje: baco

Memorable Talk moment: 

Te veel om op te noemen, maar vooral de dankbaarheid van het publiek iedere avond weer en de hoogtepunten die ieder jaar terugkwamen: carnaval zondagmiddag, horeca after feesten na de kermis en de personeeluitstapjes.

Eugene Dumoulin

Gedraaid in de Talk:
1977-1981

Favoriete platen:

Favoriete drankje (typische Tilburgse vraag): Tonic

Wie was je grote voorbeeld en waarom? Rob Vermeulen…beste DJ van Tilburg!

 
Meest memorabele Talk moment:

Persoonlijk contact met Toots Thielemans optreden in The Talk.

Daan Knip

 

Gedraaid in de Talk:
1999-2002

Favoriete platen:

Favoriete drankje (typische Tilburgse vraag):Fazaant meej cola

Wie was je grote voorbeeld en waarom?
Mijn grote voorbeeld qua draaien is Maykel Piron geweest. Destijds house DJ vrijdagmiddag bar le Clochard (1995), nu eigenaar van Armada music (Armin van Buuren). Maykel had het lef om zijn eigen muziek te draaien, nieuwe house plaatjes die nog niemand kende mixen met herkenbare vocals. Erg vernieuwend voor die tijd. Hij kon het gevoel van de muziek er goed overbrengen aan het publiek. Mede door zijn goede draaitechniek maakte hij daar een enorme show van. Elke week stonden er weer rijen aan de deur. Dat is best wel uniek voor feestkroeg. Ik dacht: “Dat wil ik ook ! Ik ben in die tijd een paar keer op pad geweest met Maykel naar diverse feesten waar hij toen draaide. 

Meest memorabele Talk moment:
De aller eerste keer dat ik als jongen van 15 de Talk binnenstapte heeft enorm indruk op me gemaakt, waar ik nog vaak aan terugdenk. Ik heb die avond mijn ogen uitgekeken naar de gehele entourage van mensen, muziek en dans.

Meer informatie:

Website terug naar de Talk 

Facebook Talk Reunie