logo

De Tilburgse binnenstad heeft er een nieuwe vergaderlocatie met golfsimulator bij: Het Koetshuis!

Het Koetshuis Pieter Voogt

Een nieuwe en extra uitdaging voor de Tilburgse ondernemer Pieter Voogt (46). Na een verbouwing van negen maanden is zijn gloednieuwe vergaderlocatie in de Tilburgse binnenstad nu open. Het Koetshuis – zoals de vergaderlocatie in de Tuinstraat heet – is af te huren voor vergaderingen, meetings, diners, wijnproeverijen, coachingsessies en veel meer. Wij gaan langs en spreken met Pieter over zijn nieuwe oogappeltje.

Pieter is geen onbekende in Tilburg. Met twee compagnons liet hij zijn bedrijven PauwR en Flashpoint groeien tot succesvolle bedrijven met zo’n vijftig man personeel. In 2021 sloten de bedrijven aan bij Happy Horizon. Hoewel hij nog steeds betrokken is bij het bedrijf, maakt hij zijn handen ook vrij voor andere projecten. “Ik ben mentor voor bedrijven, aangesloten bij Bitcoin Alpha & Company Golf Club. Daar komt Het Koetshuis nu dus bij.”

Zoals je leest is Pieter een bezige bij. “Ik was op zoek naar een kantoorruimte. Aangezien ik altijd in de binnenstad van Tilburg heb gewerkt, kon ik me geen andere locatie voorstellen dan het centrum van Tilburg. Het Koetshuis achter mijn voormalige bedrijven stond leeg en ik zag daar een unieke kans voor een mooi kantoor. Maar aangezien ik niet continu gebruik maak van mijn kantoor, leek het me een gaaf idee om het Koetshuis volledig te verbouwen en ook aan andere bedrijven en organisaties te verhuren.”

Uiteraard heeft de naam een verwijzing naar de historie van het gebouw. “Vroeger was dit letterlijk het koetshuis van de mensen die hier woonden. De eerste auto die in Tilburg rondreed, stond in dit Koetshuis geparkeerd. Waar nu de slaapvide is, hingen vroeger de zadels van de paarden te drogen.”

Multifunctionele ruimte in hartje Tilburg

Het resultaat van een flinke verbouwing is een multifunctionele ruimte in hartje Tilburg die van alle gemakken is voorzien. Zo kun je er slapen, zit er een badkamer in, een ruime keuken die van alle gemakken is voorzien, een kantoor en knusse vergaderruimte. “Als ondernemer ben je vaak op zoek naar locaties buiten je eigen kantoor om inspiratie op te doen. Een bruisende locatie waar nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Vaak ben je dan aangewezen op hotels met zaaltjes. Ik denk dat we hier een schitterende locatie hebben waar je middenin de stad – maar toch in alle rust – terecht kunt voor allerlei zakelijke doeleinden.”

Uiteraard heeft Pieter daar al een hoop ideeën bij. “Vergaderingen, MT’s, diners, wijnproeverijen, het opnemen van podcasts of coachingsessies bijvoorbeeld. We hebben samenwerkingen met bedrijven als Cookaholics die hier fantastische diners kunnen verzorgen en Dare Wines die de lekkerste wijnen kunnen schenken.”

Golfsimulator

Deze vergaderlocatie in Tilburg ligt dus middenin de binnenstad op loopafstand van het Centraal Station en de beste restaurants in de stad. Alleen dat maakt de vergaderlocatie al uniek. Maar wat je bij geen enkele andere vergaderlocatie in de regio vindt? Een golfsimulator. “Ik ben zelf echt van de sport gaan houden. Eerst had ik altijd het idee dat je als ondernemer wel moest golfen. Maar dat is helemaal niet zo. Het is gewoon een prachtige sport met veel parallellen naar het ondernemerschap. Je bent helemaal op jezelf aangewezen en kunt jezelf enorm ontwikkelen.”

Inmiddels is Pieter dus vaak op de golfbaan te vinden. “Het begint met een aantal clinics. En als je dan een keer een goede bal raakt, denk je hé dit is dikke vette porno! Het idee om een golfsimulator in Het Koetshuis te maken, vond ik eerst wat overdreven. Maar toen ik zag dat het mogelijk was, dacht ik: ‘waarom ook niet.”

Als redactie van Tilburg.com zijnde namen we uiteraard zelf de proef op de som. Met 0.0 golfervaring kun je met de golfsimulator verschillende spellen spelen. Geloof ons: dat werkt verslavend. “Golfen is voor iedereen een leuke sport. De simulator heeft spellen voor de beginnende golfer, maar ook voor de ervaren golfer die zichzelf flink wil ontwikkelen.”

Inspirerende dagen voor ondernemers

Het is voor Pieter de eerste keer dat hij een locatie zoals deze uitbaat. “Ik hoop vooral dat veel bedrijven hier een inspirerende dag hebben, dat er nieuwe ideeën ontstaan en mooie connecties worden opgebouwd.”

Pieter is dan ook op zoek naar bedrijven die zijn locatie willen uittesten. “In juni en juli hebben we een openingsactie. Je krijgt dan korting en een fles champagne als je Het Koetshuis afhuurt.”

Meer informatie

Het Koetshuis is per 013 uur – een verwijzing naar de geliefde stad van Pieter – af te huren. Wil je meer informatie over de locatie of Het Koetshuis eventueel afhuren? Check dan snel de website van Koetshuis Tilburg of bel naar 013-7990045.