De Tilburgse kermis vindt mogelijk plaats op drie of vier pleinen in de stad

tilburgse kermis

Vorige week maakte de gemeente al bekend alle scenario’s te onderzoeken om mogelijk alsnog een kermisbeleving te faciliteren in de stad komende zomer. Uiteraard binnen de maatregelen van het RIVM. Afgelopen weekend was kermiswethouder Rolph Dols te gast bij het programma Kraak van Omroep Brabant en daar liet hij al wat meer los over de mogelijke kermisplannen. Komende week wordt besloten over de definitieve plannen van de Tilburgse kermis.

Want een kermis in de vorm zoals we gewend zijn, zit er dit jaar helaas niet in. Toch vindt de gemeente dat er iets van kermisbeleving moet worden georganiseerd. Zeker met de versoepelde maatregelen in het vooruitzicht. De kermis zit immers in het DNA van de stad en zo lang er ook maar ‘iets’ mogelijk is, moeten we daar als stad alles aan doen om dit te faciliteren.

Kermis op drie of vier pleinen

Een kermis organiseren, mag weer vanaf 1 juli. Harde eis: anderhalve meter afstand en triage. En dus denkt gemeente Tilburg aan een kermis op drie of vier verschillende pleinen in Tilburg. De pleinen worden afgezet en bezoekers kunnen online een kaartje voor een bepaald tijdsslot kopen.

Op de verschillende pleinen worden attracties geplaatst (waaronder een reuzenrad) en er wordt gewerkt aan arrangementen met horeca. Zo kun je straks je kermisbezoek combineren met een terrasje bijvoorbeeld. Gemeente Tilburg is momenteel druk in conclaaf met kermisexploitanten en horeca om te bekijken wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Dit is nog best een taaie kluif. Normaal gesproken wordt de hele binnenstad afgesloten om de kermis te organiseren. Dit zal nu uiteraard niet het geval zijn. De gemeente vindt het immers belangrijk om de belangen van verschillende ondernemers in de binnenstad te behartigen. Zowel winkeliers als horeca en andere ondernemers.

Welke attracties mogelijk naar Tilburg komen, is nog onbekend.

[poll id=”66″]