De Tilburgse Muziekmarathon komt er weer aan!

tilburgse muziekmarathon

Vorig jaar vond de eerste editie van de Tilburgse Muziekmarathon plaats. In juni werd er drie weken lang dagelijks muziek gemaakt om de samenhang in onze gemeente te versterken. Want dat Tilburg een stad is waar muziek in zit, weten we allemaal. En dat muziek verbindt, herken je vast ook wel. Iedereen heeft namelijk iets met muziek. Muziek is een taal die iedereen spreekt, die mensen iets doet en op de been brengt. Jong en oud, nieuwkomer en jarenlange inwoner, hiphopper en liefhebber van klassieke muziek.

De meer dan 60 Muziekmarathon-activiteiten van vorig jaar smaakten naar meer. Daarom is John Maes, namens ContourdeTwern coördinator van de Muziekmarathon, momenteel druk bezig met de voorbereidingen op de tweede editie. Vanaf zaterdag 2 juni (de opening is in wijkcentrum De Poorten) zal de Muziekmarathon weer een maand lang klinken in de hele gemeente. “Aan de editie van vorig jaar hebben we heel veel waardevolle en muzikale contacten overgehouden,” zegt Maes. “Veel mensen en initiatieven doen ook dit jaar mee en dus hebben we al een goedgevulde Muziekmarathon-kalender. We zijn op weg naar 100 activiteiten en projecten.”

Organisator, muzikant, muziekliefhebber of wijkbewoner

Iedereen kan meedoen, meemaken of meespelen bij de Tilburgse Muziekmarathon. Of je nu organisator, muzikant, muziekliefhebber of wijkbewoner bent. Maar ook veel organisaties sluiten aan en dat zorgt voor bijzondere verbindingen, steeds met muziek als rode draad. Gevraagd naar een paar voorbeelden: “Het Tilburgs Operakoor en de Tilburg Big Band verzorgen een mooie crossover, met een uitvoering van Carmina Burana. 11Eleven presenteert een muzikale theatervoorstelling in verzorgingshuis De Hazelaar en het vorige editie ontstane Catalpa Quintet treedt op bij Grotto in de Oude Warande. Daarnaast organiseren Factorium, de Bibliotheek en het ouderenwerk in West de thema-ochtend Musica Dementia. Maar er is veel meer in voorbereiding!”, aldus Maes.

Meer informatie

Ben jij benieuwd naar het verdere programma van de Tilburgse Muziekmarathon 2018? Houd dan de website in de gaten. Alle nieuwe activiteiten worden daarop in de agenda gepresenteerd. Je kunt de Muziekmarathon ook volgen via Facebook. Heb jij nog een leuk idee voor de Muziekmarathon en wil je ook graag bijdragen aan dit muzikale en verbindende spektakel? Vul dan het contactformulier op de website in of mail direct naar muziekmarathon@contourdetwern.nl.