De Tilburgse Theater Tips van oktober: cabaretiers, zingende hunks, circusfestival en meer

theater tips oktober

Het is koud, regenachtig en de herfstvakantie ligt in het vooruitzicht. Kortom, oktober is de perfecte maand om naar een leuke voorstelling bij Theaters Tilburg te gaan. En we weten het: de keuze is reuze. Daarom lichten wij elke maand een aantal verschillende voorstellingen voor je uit. Deze voorstellingen vinden allemaal plaats in oktober én je kunt voor allemaal nog tickets scoren!

Wil je weten wat er in het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 op de planken staat? Check dan ook een het volledige programma van Theaters Tilburg en plan alvast vooruit.

1. Guzmán

Na zijn zesde Sinterklaasconference en tweede Oudejaarsconference speelt Javier nu zijn negende avondvullende show: Guzmán. Javier kijkt terug op zijn grillige leven en zijn stormachtige carrière en vertelt dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn vooral die dingen waar je normaal gesproken niet eens om moet lachen. Maar deze avond wel, dat staat vast. Hoe dat zit? Dat hoor je als je erbij bent deze avond!

 • Datum: woensdag 9 oktober
 • Tijd: 20.15 tot 21.55 uur
 • Tickets: vanaf €19,-

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=gY83KDAPv2k

2. The Choir of Man

Neem jouw allerbeste kroegmoment, vermenigvuldig dit keer tien en The Choir of Man zal het overstijgen! Het wereldberoemde koor, bestaande uit negen multi-getalenteerde hunks, komt voor het eerst naar Nederland met hun theaterconcert. De knappe mannen toveren het theater om tot een kroeg waar het bier rijkelijk vloeit en je niet stil kan blijven zitten. Wat je van ze kunt verwachten? Stomende choreografieën, krachtige percussie met samenzang en een fantastisch gevoel voor ritme. Het is de ultieme ‘feel-good show’ waarna je met een grote glimlach op je gezicht naar buiten loopt!

 • Datum: zondag 13 oktober
 • Tijd: 20.15 tot 21.45 uur
 • Tickets: vanaf €27,50

3. Festival Circolo

Na een eerste hele succesvolle editie in het Leijpark, staat deze herfstvakantie de tweede editie van Festival Circolo op het programma. Dit keer met een indoor versie bij Theaters Tilburg. Vijf dagen lang kun je genieten van unieke (inter)nationale topvoorstellingen op het gebied van acrobatiek, theater, dans, muziek en performance art. Er zijn voorstellingen voor verschillende leeftijden, op verschillende locaties en voor verschillende prijzen (ook gratis voorstellingen). Benieuwd naar alle mogelijkheden? Check ook even de website van Festival Circolo.

 • Datum: van 16 t/m 20 oktober
 • Tijd: dagelijks vanaf 13.00/13.30 uur tot 22.00/23.00 uur
 • Tickets: van €0,- tot €27,50

4. Brugklas de Musical

De populaire serie van NPO Zapp, komt nu met een eigen musical! Alles wat er gebeurt in het eerste jaar van de middelbare school kun je van nóg dichterbij meemaken. Max, Selma, Emma, Jamie en een compleet nieuwe Brugklasser zijn van de partij. En ook jij kunt erbij zijn!

Een hip hop-musical over Willem van Oranje. Max vindt dat een vet idee! Emma wil de hoofdrol spelen, want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? En wie bepaalt dat eigenlijk, hoe mannen en vrouwen zich gedragen? Een herkenbare musical voor veel brugklassers over de zoektocht naar wie je bent.

 • Datum: woensdag 23 oktober
 • Tijd: 19.30 tot 20.45 uur
 • Tickets: vanaf €17,-

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.